Din FestivalFestivalnyt

Klar til den største Midtfyns Festival siden genrejsningen

Arrangørgruppen bag Midtfyns Festival ser frem til at byde gæsterne velkommen til en oplevelse, der ikke kun handler om musik, men også om fællesskab, nærvær, mangfoldighed og frivillighed.

Festivalen er vores årsløn

“Vi står over for den største Midtfyns Festival siden festivalens genrejsning, og vi kan ikke være mere begejstrede, “ fortæller initiativtager og en af de to festivalledere Sune Vesterlund. Det sidste års arbejde kulminerer på torsdag, fredag og lørdag. Arrangørgruppen ser frem til at byde gæsterne velkommen til en oplevelse, der ikke kun handler om musik, men også om fællesskab, nærvær, mangfoldighed og frivillighed.

En foreningsfestival uden fastansatte

Et vigtigt omdrejningspunkt for festivalen er fællesskabet og det frivillige engagement, der ligger til grund for festivalen. “Vi har ingen fastansatte, men er en foreningsfestival, hvor hver enkelt frivillig bidrager med tid, engagement, kompetencer og energi for at skabe noget helt særligt,” fortæller den anden festivalleder Kim Klindt. Det er den fælles indsats, der gør, at festivalen for femte gang kan tilbyde en fynsk folkelig festival for gæsterne.

Frivillighedens sande værd

De mange timer brugt på planlægning, møder og hårdt arbejde er det hele værd, når arrangørgruppen endelig står midt i festivalen og ser de glade ansigter og taknemligheden blandt publikum. “Det er en vild følelse at se de forskellige arbejdsgrupper af frivillige mødes igen – det er som at se gamle venner vende tilbage efter et år,” fortæller Sune Vesterlund og fortsætter “det er ligesom på den gamle festival, hvor man lå ved siden af de samme mennesker som året før og festivalen var ens fælles omdrejningspunkt den uge festivalen varede”.

Festivallederne fortæller, at der er noget særligt ved det bånd, der opstår mellem frivillige, når man har delt både lange arbejdsdage, frustrationer, træthed og de akutte udfordringer, der kræver hurtige og kreative løsninger.

Arrangørgruppen og bestyrelsen bag festivalen

Menneskerne bag festivalen består af dedikerede mennesker, der hver især har deres specifikke opgaver. Fra bl.a. logistik og sceneopsætning til madboder og sikkerhed – alle har en vigtig rolle at spille. Det er denne diversitet i opgaver og det fælles mål, der gør festivalen til en unik samarbejdsøvelse, hvor alle tandhjulene skal spille sammen. Dertil kommer en masse andre frivillige og samarbejdspartnere tæt på maskinrummet. I ugen op til, under og efter festivalen er godt 500 frivillige i gang.

“Vi oplever at folk blot dropper ind og spørger om de kan hjælpe, og festivalen bliver et samlingspunkt for mange forskellige mennesker, hvor der er stor mangfoldighed – det er en kæmpe fordel for projektet”, fortæller Kim Klindt.

Læs også: Unik ‘lydtæt-koncert’ med Katinka og Simon Ask på Midtfyns Festival

Spænding og forventning

Arrangørerne sidder netop nu i spænding og gennemgår de sidste to-do-lister. Har de husket det hele og er alting tænkt helt til ende. Når festivalen først går i gang, må de stole på at deres forberedelser er på plads. Fra det øjeblik festivalen åbner, handler det om at finjustere småting og sikre, at alt kører som planlagt.

Læs også: Midtfyns Festivalens Diabat inviterer i år Steffen Brandt på scenen

Vi ses på Midtfyns Festival!

Med udsigten til en fantastisk festivaloplevelse, ser de frivillige frem til at byde alle velkommen til Midtfyns Festival og er overbeviste om, at årets festival igen i år bliver en god oplevelse takket være det utrættelige arbejde og stærke fællesskab, der binder de frivillige bag festivalen sammen.

Festivalen starter i morgen med gratis adgang fra 15.30-21.30 og adgang for betalende gæster fredag og lørdag

Læs mere om festivalen på Midtfynsfestival.dk og de sociale medier. Der er stadig få billetter tilbage.

Lignende artikler

Back to top button