FestivalnytLine-up

Blæst åbner Orange Scene på Roskilde Festival 2023

Det bliver de danske popkometer fra Blæst, der får den fornemme opgave at åbne hovedscenen på sommerens Roskilde Festival. "Det er en drøm og noget af det største, man kan opnå. Det er helt uvirkeligt", lyder det fra bandet

Roskilde Festival har udpeget navnet, der skal spille årets åbningskoncert på Orange Scene.

Valget er faldet på det danske popband Blæst, der hitter stort med charmerende popmelodier og hverdagsnær poesi.

Bandet er netop blevet offentliggjort i forbindelse med dagens præsentation af Roskilde Festivals samlede program.

 

Blæst udtaler:

“Roskilde Festival ligger alle vores hjerter meget nær. At spille på Orange Scene er en drøm og noget af det største, man kan opnå som musiker i Danmark. Det er helt uvirkeligt, at vi får lov til det.”  

“At stå på Nordeuropas største scene er et kæmpe ansvar og en utroligt stor opgave at blive betroet. Derfor er vi blevet nødt til at rykke vores liveshow to-tre gear op. Vi forbereder os og sigter efter at løfte den opgave og give publikum lidt mere, end hvad de måske kom efter.” 

Når Blæst den 28. juni træder op på Roskilde Festivals hovedscene, sker det præcis et år efter bandets tilløbsstykke af en koncert på selv samme festival, hvor den mere beskedne Rising-scene blev blæst omkuld af bandet og tiltrak titusindvis af begejstrede fans og festivaldeltagere.

 

Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén, udtaler:

“Opgaven som Orange-åbner har altid været præget af stor bevågenhed, og den vil vi gerne udnytte til at give et boost til et band, der virkelig har fortjent det, og som vi er sikre på kan omsætte denne mulighed til noget helt særligt. Alle der kommer på Roskilde Festival bør ikke snyde sig selv for at opleve et fantastisk band i helt unikke rammer.”

Startskuddet til Blæsts vej mod toppen kom med gennembrudshittet “Juice” fra starten af 2022.

Kort efter deres koncert på Rising-scenen fulgte EP’en “Stiv Kuling”, som greb både publikum og anmeldere med en charmerende lyd, der leder tankerne hen på 80’ernes og 90’ernes danske popikoner.

Meget er blevet skrevet om deres efterfølgende tilbagetrækning, hvor bandet på grund af stress måtte aflyse en stort anlagt tour.

Men end ikke den stiveste modvind kan stoppe Blæst, der nu er tilbage. Senest med singlen “All In”, der demonstrerer, at Blæst stadig besidder et fantastisk greb om den store danske popsang.

 

Roskilde Festival har i dag offentliggjort mere end 100 nye navne og dermed fuldendt årets program.

Se det hele på roskilde-festival.dk

 

 

Lignende artikler

Back to top button