Din FestivalFestivalnytLine-up

Unik ‘lydtæt-koncert’ med Katinka og Simon Ask på Midtfyns Festival

Midtfyns Festivalen præsentere gæsterne for en unik og anderledes koncertoplevelse en ‘lydtæt-koncert’ med Katinka og Simon Ask. Konceptet, som er inspireret af Silent Disco, skaber en unik mulighed for at fokusere 110% på musikken og kunstneren. Læs mere om ‘lydtæt’ her.

I år vil Midtfyns Festivalen præsentere gæsterne for en anderledes koncertoplevelse, der giver mulighed for ro og musikalsk fordybelse. Konceptet, som festivalen kalder ‘lydtæt’ inspireret af Silent Disco, fjerner festivalstøjen og skaber en unik mulighed for at fokusere 110% på musikken og kunstneren.

Foto: SilentSync

‘Lydtæt’ skal være med til at skabe fokus og debat

“For os er det en måde at skabe fokus på koncertoplevelsen og er i virkeligheden en reaktion på den stigende udfordring med snak og uro under koncerter, som både musikere, koncertgæster og arrangører oplever”, fortæller initiativtager og en af de to festivalledere Sune Vesterlund.

Helt konkret er konceptet, at musikken opleves gennem trådløse hovedtelefoner i stedet for konventionelle højttalere. Det er en koncertoplevelse, hvor publikum lytter til liveoptræden gennem deres individuelle hovedtelefoner, hvilket giver dem mulighed for at høre musikken i høj kvalitet uden forstyrrelser eller støj fra omgivelserne.

Midtfyns Festivalen håber, at denne unikke koncertoplevelse vil skabe fokus og debat om udfordringen med snak og uro under koncerter. Gæster skal gerne opleve, hvad en koncert kan, når der er ro til at tage hele oplevelsen ind – uden lydmæssige forstyrrelser.

 

Katinka og Simon Ask

Den talentfulde musiker Katinka og guitarist Simon Ask er med på idéen og skal være de første på Midtfyns Festival til at afprøve ‘lydtæt’. Deres performance vil være i centrum af denne unikke koncertoplevelse. Katinka er kendt for sine dybtgående tekster og unikke musikalske univers, der skaber mulighed for dyb fordybelse og refleksion. “For os er hun oplagt til dette koncertformat, da hun er en eminent sangskriver og kan skabe en helt særlig nærhed”, fortæller festivalens booker Brian Lund.

Siden 2015 har Katinka været en dominerende figur inden for dansk pop-rock. Sammen med sin samarbejdspartner, guitarist og producer Simon Ask, udgør hun en unik musikalsk duo. Hendes karakterfulde stemme og poetiske tekster omfatter emner som usikkerhed, kærlighed og hjertesorg, akkompagneret af Asks indlevende guitarspil. Katinka, født og opvokset i København, udtrykker sin kærlighed til storbyens liv gennem sin musik. Hun har høstet anerkendelse med priser som Steppeulven for “Årets håb” i 2017 og Carl Prisen for “Årets Komponist – pop” i 2018. Udover sin musikkarriere har hun deltaget i TV 2-programmet “Toppen af poppen”, udgivet digtsamlingen “Et hus af krop” og medvirket i teaterstykker som skuespiller og komponist.

 

Samarbejde

Koncertkonceptet ‘lydtæt’ er et samarbejde mellem Silent Sync og festivalen. “Det er et spændende koncept og vi er helt enig i, at der skal være fokus på og mere respekt for hinanden, når man går til koncerter. Vi er spændte på at se, hvordan gæsterne tager imod det og ser frem til samarbejdet”, fortæller Daniel Pedersen fra SilentSync i København.

“Vi håber, at ‘lydtæt’ vil gøre, at folk tænker over det næste gang, de er til koncert, og det er med til at skabe en debat og en respekt for kunstnerne og andre koncertgæster”, slutter festivallederen.

Foto: SilentSync

Midtfyns Festivalen er d. 5.-7. september og billetter kan købes på festivalens hjemmeside

Lignende artikler

Back to top button