FestivalnytLine-up

Danmarks Største Vejfest er tilbage i 2023

Så er den tilbage og klar til billetsalg, Danmarks Største Vejfest ”Part 3” så hvis du mangler en julegave er her en ide.

For tredje gang inviteres til Danmarks Største Vejfest i Silkeborg til hvad arrangøren selv kander ”Part 3”.

Selve festen finder sted på Cirkuspladsen i Silkeborg den 8 & 9 september 2023.

Festivalen har offentliggjort de første navne og med The Minds of 99 som det ene hovednavn, festivalen vil den 22. februar 2023 komme med endnu et til plakaten.

Indtil nu er følgende kunstner sat på programmet:

The Minds of 99
TV-2
Queen Machine
Andreas Odbjerg
Jung
Safri Duo
Clara
Kato
Hardinger Band

Billetsalget starter den 18. december kl. 11.00 og du kan læse mere om priser og hvordan du købe din billet HER.

Historien om Danmarks Største Vejfest

Da Silkeborgmotorvejen skulle indvies tilbage i 2016, spurgte Silkeborg Kommune om vi ville hjælpe dem med at skabe en mindeværdig fejring i pomp og pragt, som tilmed havde Royalt besøg af HKH Kronprinsen Vi mente at Motorvejsåbning lød lidt ’traditionelt’, og døbte derfor festen ”Danmarks Største Vejfest”.

Hele Silkeborg, Midt- og Østjylland, ja hele Regionen var inviteret med til fest og det blev til 3 dage, hvor der udover den officielle motorvejsåbning, var en lang række kulturelle begivenheder som optakt. Der var festsejladser med Hjejleflåden, Adventure Sports Event, Dragebådsrace, Rafting, Gadeteater, skuespil, Koncerter på havnen og Silkeborg Museum samt en del af Åhavevej var lavet om til et stort aktivitetsområde for børn og unge. Havnen, stryget og åløbet langs cafeerne ved papirfabrikken var for en dag besøgt af 20.000 mennesker. Dagen efter var der motorvejsløb med deltagelse på mere end 20.000. Man kunne deltage som gående, motionsløb, cykelløb, på rulleskøjter, rulleski, håndcykler og racerunners. Alle fik muligheden for at bevæge sig på Motorvejen dagen før den officielle åbning. Lørdag den 10. sept. oplevede 20.000 mennesker den største koncert i Silkeborgs historie på et udsolgt Cirkuspladsen, hvor alt gik op i en højere enhed. Søndag var det den officielle motorvejsåbning med aktiviteter for hele familien. De som var med husker måske at selv om det i september, så foregik det hele i Indian summer stemning med høj sol og 25-28 graders varme. Folk strømmede til fra en stor del af Jylland, og det blev i alle henseender en mindeværdig fejring af de begivenheder der i nyere tid har betydet mest for Silkeborg. Motorvejen er blevet en livsnerve til det omkringliggende Jylland, og fik for alvor fik sat skub i Silkeborgs udvikling.

I 2021 fejrede Silkeborg et dobbelt jubilæum, nemlig ”Silkeborgs 175 års jubilæum” og 5 års jubilæet for indvielse af motorvejen ”Danmarks Største Vejfest”. Der var planlagt en lang række aktiviteter i løbet af 2021, hvoraf de fleste desværre blev aflyst i et Coronaplaget år: Men skæbnen ville at Danmark åbnede op for store offentlige arrangementer præcis den weekend hvor den store Musikfest på Cirkuspladsen var planlagt, på selve 5 års dagen for Danmarks Største Vejfest. Det blev til to dages festligheder med i alt 15.000 publikummer, som nød at få lov at feste for første gang i mere end 1½ år præget af Corona. Vejrguderne var ikke helt så gavmilde som i 2016, men det var tørt og lunt, og folk festede som sjældent set, og det var i sandhed en magisk oplevelse.

Den 8. & 9. september 2023 fyrer vi op under ”Danmarks Største Vejfest – part 3”. Musikbudgettet bliver af hidtil uset karakter for Silkeborg events, og med flere absolutte Danske topnavne. Da Cirkuspladsens festareal er blevet begrænset siden de tidligere festivaler, vil kapaciteten blive begrænset til 12.000, så vent ikke for længe med at sikre dig billet til endnu et brag af en fest på Cirkuspladsen i 2023.

 

Lignende artikler

Back to top button