FestivalnytGalleri

Gang i Generator’en i Odense

Generator Festival, en festival for primært unge studerende, er i disse dage i fuld gang midt i Odense. Vi tog kamera med og så på.

Midt mellem jernbane og høje beboelsesejendomme, tæt på Odense Station, er der en parkeringsplads som består af grus og sten. I disse dage er bilerne der normalt holder til her dog henvist til at finde andre hvilepladser, for festivalen Generator har indtaget området til fordel for Odenses ungdom, som i disse dage i stort antal har indtaget den solbeskinnede plads.

Generator bliver markedsført som en festival for studerende over 18 år, men så længe man opfylder alderskravet er alle velkomne. Musikken vil dog nok i stor udstrækning mest appelere til de, der er til dunderfod og underlødige raptekster, samtidig med der også er et udvalg af opkommende bands.

Pladsen har en overskuelig størrelse og består af en stor friluftscene og en DJ-scene under teltdug, samt selvfølgelig boder, hvor man kan købe merchandise, mad og drikke.

Efter lidt startvanskeligheder kom festivalen i gang kl. 17:42 fredag, og langsomt sivede publikum ind i takt med de fik fri fra studie, job eller kunne løsrive sig fra byens fredagsbarer. I løbet af aftenen blev pladsen godt fyldt, men uden at man på nogen måder følte sig klemt. Rart med en festival der giver plads til store armbevægelser.

Festivalen synes at ramme sin målgruppe perfekt og kan klart anbefales til dig der er kommet for at feste uden ambitioner om store musikalske oplevelser, selvom det stadig er muligt at få en aha-oplevelse i form af de mere ukendte bands, som også er at finde.

Blandt fredagens optrædende var Lågsus, Rebebe, Dillistone, Topgunn og Faustix, hvoraf sidstnævnte lukkede festen med dyb bas, ild og fyrværkeri.

Generator Festival fortsætter i dag, lørdag, når dørene åbner kl. 17. Blandt dagens artister er Tessa, Kato og Nonsens.

Du kan stadig nå at sikre dig en billet – se mere på festivalens hjemmeside.

Billeder af Klaus Dreyer / Eventfotografi.dk

Lignende artikler

Back to top button