Festivalnyt

September måned er festivalernes rævesøvn

Tak for i år - hov, her er vi igen...

Kalenderen siger efterår. Selvom der stadig er festivaler, der ligger og venter lige om hjørnet, så kan man vel godt tillade sig at proklamere – uden at genere nogen – at den primære sæson er overstået. Jelling Musikfestival gav os Nelly Furtado og Travis. Roskilde serverede Foo Fighters, PJ Harvey og Skrillex. Heartland bød velkommen til Keane, Rick Astley, Nile Rodgers og Lauryn Hill. Hos Northside var der besøg fra blandt andre Pulp og Massive Attack. Bryan Adams, Lenny Kravitz og Avril Lavigne kunne findes på Tinderbox. I Skanderborgs skove kunne høres Diana Ross, Deep Purple, Sam Smith, Faithless og The Prodigy. Metalfans kunne glæde sig over Tool, Avenged Sevenfold, The Offspring og Limp Bizkit hos Copenhell, mens den jyske pendant Jailbreak skød med Mr. Big, Ugly Kid Joe og Avantasia. Ja, og så var der Skive Festival, Musik I Lejet, Suset, Nibe Festival, Rock Under Broen, Ringsted Festival, Bork Festival, Vig Festival, Vi Elsker 90’erne og meget, meget andet hen over sommermånederne.

Zara Larsson på Smukfest. Foto: Allan Niss, FotoNiss.dk

Danmark er fortsat det land med flest antal festivaler pr. indbygger. Med andre ord, så ligger “vi” aldrig stille, selvom der er stille. En festival er dårligt nok pakket ned, førend at der kan købes billetter i early bird-salg til næste års forestilling. Det er cirka også her, vi er nu. Derudover lader festivalerne ikke deres gæsters indbakke gå i hi for tidligt, for det er ligeledes her og nu, at der bliver åbnet for feedback. Kunne du lide maden? Og var priserne fair? Stod du i kø til toiletterne? Og nu vi har dig – hvor mange festivalpartnere kan du så huske? Og nej, det er ikke dem fra natlige udskejelser fra campingpladsen, vi tænker på… Flere festivaler åbner også op for ønskebrønden, for hvem kunne du tænke dig at opleve hos os i 2025? Og bedst som du tænkte, at nu kan der da ikke sendes mere ud, så modtager du minsandten også billedgallerier og aftermovies. Næste step er optakten til hele decemberræset, for en festivalbillet er julegaven, der ikke kradser eller er i forkert størrelse. Hvordan hyper man så det? Jo, man begynder så småt at skyde den helt store konkurrence i gang. Hvem sætter sig på tronen med det mest spændende program…?

Alt, vi ved for nuværende, er, at Heartland stiller med The The, som egentlig skulle have optrådt i indeværende sæson. Koncerten blev udskudt, således at Egeskovs nærområdes gæster kan se frem til et besøg fra Matt Johnson og co i 2025. Ellers er der tomme spaltepladser på plakaterne klar til at blive udfyldt rundt omkring. Lad bare denne signatur konstatere, at rygtemøllen er begyndt at svirre i forhold til flere parametre, som ofte bærer en del af vægtskålen, når det siden kommer til annonceringer og bekræftelser. Bedst som det hele begynder at gå på hæld, så åbner det så småt igen…

The Chainsmokers på Nibe Festival 2024.

Lignende artikler

Back to top button