FestivalnytLine-up

Ukendt Kunstner spiller på både Smukfest og Roskilde

Efter seks års stilhed er der liv. Ukendt Kunstner skal spille på både Roskilde Festival og Smukfest, efter udgivelsen af deres nye album "Dansktop".

I dag har både Roskilde Festival og Smukfest offentliggjort at det danske hiphop-fænomen Ukendt Kunstner er på programmet i 2023 udgaven.

Ukendt Kunstner, den banebrydende danske hiphop-duo bestående af Hans Philip og producer Jens McCoy trak stikket for seks år siden. Med albummet ”Dansktop”, som udkom i fredags, sætter duoen strøm til en ny epoke. Og Roskilde Festival bliver det første sted, du kan opleve det helt nye album live.

Som et lyn fra en klar himmel udsendte duoen fredag albummet “Dansktop”. Ledsaget af ordene “Hej, vi er tilbage” på Facebook.

Ukendt Kunstner har ikke stået på en festival scenen i seks år og deres optræden på Roskildes Arena-scene bliver deres første, det bliver også det sidst act på Arena-scenen i 2023.

Bøgeskoven i Skanderborg får også besøg af hiphop-duoen, når de fredag den 4. august går på Stjerne scenen kl. 23.45

Hvad fremtiden bringer for Ukendt Kunstner, er der ingen der ved, men som de selv siget “Hej, vi er tilbage”.

 

Pressemeddelelse:

Hans Philip og Jens Ole McCoy er tilbage – ’Dansktop’ er ude nu!

I 2012 debuterede Ukendt Kunstner og blev siden et af de mest betydningsfulde acts i dansk musik. Fjernt fra idealernes velkendte attitude og stil, gav Ukendt Kunstner hiphoppen fornyet karakter med et befriende poetisk og følsomt, men altid direkte og grænsesøgende udtryk. Anmelderroste, prisvindende og storhittende på dobbelt-EP-debuten og tre albums med sange som ’Overleve’, ’Gennem Byen’, ’Stein Bagger’ og ’Neonlys’.

På toppen af deres karriere gik Hans Philip og Jens Ole McCoy hver til sit.

Tilbage i 2019 udgav Hans Philip sin solo-debut, albummet ’Forevigt’, som siden er certificeret Platin, mens fire sange er gået Guld. Sidste år fulgte dobbeltalbummet, ’[a] & [ß]’, der bl.a. gik #1 på album-hitlisten og har solgt Guld. Han har slået dansk musikhistorisk rekord med hele seks udsolgte koncerter i Store Vega København på hans i alt 11 fuldstændig udsolgte forårskoncerter i år.

Siden 2016 har Jens Ole McCoy fortsat med at sætte sit helt eget særlige præg på dansk musik. I biograferne har han bl.a. imponeret med lydsiderne til Fenar Ahmads film – heriblandt de to publikumsfavoritter, ’Underverden’, for hvilken Jens Ole vandt en Robert-pris for Bedste Score i 2018. I dansk hiphop har Jens Ole McCoy produceret hits for landets og tidens største navne som Kesi, Sivas, Kidd og Gilli, mens han også står bag anmelderroste albums fra Noah Carter og Thor Farlov.

I dag er Ukendt Kunstner tilbage… Det skal manifesteres med to festival koncerter denne sommer, hvor de spiller på Smukfest og Roskilde Festival.

’Dansktop’ er det første album fra Ukendt Kunstner i syv år.

Lignende artikler

Back to top button