Line-up

Smukfest: Suspekt, Folkeklubben og flere danskere på programmet

Smukfest har netop annonceret seks danske navne til den line-up, festivalen ved Skanderborg forhåbentlig får lov til at skyde af, og der er i sandhed noget for enhver smag.

For de pæne og mondæne familiemennesker, byder Folkeklubben på let tilgængelig kvalitetspop med nik til den traditionelle danske musikskat, mens Suspekt på den anden side af spektret har Albertslund-drengene ikke tid til det bløde, og kan, for nu at bruge deres egne ord, sutte ethvert publikum op fra slap.

Suspekt
Der bliver ikke lagt fingre imellem, når Suspekt viser, hvordan man laver horrorcore, og hvis ørerne er sarte, er det nok ikke lige her, du skal tage din vodka-juice med ud for at få en ny musikoplevelse. Bai-D, Orgi-E og Rune Rask leverer den hårdtslående rap med en professionalisme og en intelligens, der har gjort Suspekt til et velset profantitetsindslag, der har haft samarbejde med Lukas Graham, Tina Dickow og mange andre danske musikere.

Folkeklubben
Det er måske nok en anden stil, men Folkeklubben har på kort tid formået at sætte sig fast på den danske musikscene, og rammer noget bredere end Suspekt. Trioen bestående af Kjartan Arngrim, Rasmus Dall og Rasmus Jusjong har siden 2011 spillet på stort set alle de steder, man kan spille, inklusive Det Gamle Posthus i Odense, hvor Kim Larsen og syv andre, var de eneste gæster. Og nu vender de så altså tilbage til Smukfest.

Lis Sørensen
Der vil måske nok være mange forskellige skoler, hvis man spørger, hvem der er den mest kendte kvindelige musiker i Danmark, men Lis Sørensen er en stærk kandidat til titlen, og selvom hun har rundet de 65, ser det ikke ud til, at hun stopper lige forløbig. Sørensen har været med i gamet siden hun gik i femte klasse, og karrieren tog fart, da hun i 1974 dannede gruppen Shit & Chanel med Anne Linnet.

Derudover var også dansk-walisiske Drew Sycamore, Patina og gruppen Fyr og Flamme med i udmeldingen fra Smukfest, der finder sted fra den 4. til den 8. august.

Lignende artikler

Back to top button