Koncerter

Kunstnerisk samarbejde giver klassisk genklang i Europa

Den organisatoriske sammenlægning af Aalborg Symfoniorkester og Musikkens Hus vækker opsigt og skaber øget potentiale for at tiltrække store klassiske navne til Aalborg.

Tidligere på året vedtog bestyrelserne i Musikkens Hus og Aalborg Symfoniorkester enstemmigt en organisatorisk sammenlægning af de to institutioner med virkning fra 1. januar 2020. Detailplanlægningen af sammenlægningen er i disse måneder i fuld gang, men allerede nu tegner der sig et billede af, hvad den nye konstruktion kan bidrage med.

Vi oplever generelt en stor interesse for den historiske sammenlægning, vi præsenterede tidligere på året fra både kunstnere og kulturhuse. Det skaber allerede nu en række synergier mellem orkesteret og Musikkens Hus’ øvrige organisation, som kommer til at få stor betydning i fremtiden, fortæller administrerende direktør i Musikkens Hus, Lasse Rich Henningsen.

 

Samarbejde sætter Aalborg på det kunstneriske verdenskort

Ifølge konstitueret musikchef i Aalborg Symfoniorkester Anders M. Christensen er der allerede nu efterspørgsel på det, den nye samarbejdskonstruktion kan. Han fremhæver eksempelvis, at en af verdens største operastjerner Anna Netrebko, der tidligere på året gæstede Musikkens Hus, har efterspurgt et øget samarbejde med Aalborg Symfoniorkester til sangerindens kommende koncert i det spektakulære Elbphilharmonie i Hamborg:

–  Det er kæmpestort. Allerede efter koncerten i Musikkens Hus udtrykte Anna Netrebko og Yusif Eyvazov stor begejstring for samarbejdet med symfoniorkesteret, og en uge senere fremsendte de et ønske om, at orkesteret akkompagnerede dem til parrets kommende koncert i Hamborg. Den nye organisation bidrager således til, at vi kan gribe sådanne muligheder i fællesskab og skabe yderligere efterspørgsel på vores kunstneriske produkt.

Musikkens Hus har gennem koncerthusets relativt korte levetid haft besøg af en række af de største verdensstjerner på den klassiske scene, og der er ifølge Lasse Rich Henningsen ingen tvivl om, at samarbejdet mellem de to organisationer vil slå Aalborg yderligere fast som en af Nordeuropas førende musik- og kulturbyer.

Vi stræber kontinuerligt efter at sætte Aalborg på det kunstneriske verdenskort, og der hersker ingen tvivl om, at et øget samarbejde vil få enorm stor betydning for kulturbyen Aalborg. Det giver fornyet styrke til at folde den klassiske genre yderligere ud og hæve den kunstneriske kvalitet i samspil med de kunstnere, der besøger os, og gennem optrædener andre steder i Europa – og det vil vække opsigt, forklarer Lasse Rich Henningsen.

Musikkens Hus og Aalborg Symfoniorkester vil tilsammen stå for flere end 300 koncerter om året.

Anna Netrebko og Aalborg Symfoniorkester indtager scenen i det spektakulære Elbphilharmonie i Hamborg den 25. februar 2020.

Lignende artikler

Back to top button