Koncerter

Bedste danske album i 2022: eee gee er en vinder

Soundvenue har netop rangeret eee gees album Winning som nr. 1 over årets tyve bedste danske albums. Fredag 3. februar 2023 gæster hun Aalborg med sin vindermusik i Musikkens Hus.

Eee gee begejstrer gang på gang: Hun har i forvejen høstet mange stjerner af anmelderne, været nomineret til både Årets nye danske livenavn ved DMA, Årets Håb ved Steppeulven, Årets Talent ved Carl Prisen og været P3’s Uundgåelige med singlen Favourite Lover. Nu er hun ikke bare på listen over årets bedste danske albums, men står som nr. 1. Dermed er hun rangeret over store navne som Jada, The Minds of 99, MØ, Tobias Rahim og Andreas Odbjerg. Faktisk kan hun også sole sig i Odbjergs plads på listen. Eee gee har nemlig været med i sangskrivningsprocessen på hans nye album. Det er altså en vinder, der besøger Musikkens Hus til februar.

Der følger stor ros med den flotte rangering. Winning stemples som et fænomenalt pophåndværk af international kaliber – intet mindre. Eee gees musik er for alle. Med hendes charmerende 70’er-pop fremstår hun som en formfuldendt kunstner:

 

  • Det er svært at fatte, at Winning er Emma Grankvists første album under kunstnernavnet eee gee, for det lyder som et hovedværk, skriver Soundvenue.

 

De seneste år har hun langsomt, men sikkert gjort opmærksom på sig selv med fem stærke singler. Særligt sangen Killing It blev et hit og landede sidste år på Soundvenues liste over bedste danske sange. Men det er ikke kun Soundvenue, der er vilde med eee gee. I sommer var hun både på plakaten til Roskilde Festival, Musik i Lejet og Smukfest, og til sommer kan hun igen opleves på en række danske festivaler.

 

Kunstneren vi har brug for

Eee gees viser som sangskriver sit uperfekte selv – der flakker mellem at føle sig uovervindelig og uduelig – og beskrives som kunstneren, vi har brug for i perfekthedskulturens tidsalder. Hendes tekster tegner et sympatisk selvportræt af en ung, småfortabt næsten-voksen, der ligesom alle andre bare leder efter sin plads i verden. Ligesom resten af os er eee gee snotforvirret. Hun er tilfældigvis også bare et musikalsk vidunder, som Soundvenue skriver.

Studser man over navnet så er svaret simpelt: Eee gee er lige så original, som dagen er lang, og der er ikke nogen dybere tanker bag navnet, der blot er hendes initialer E.G. (Emma Grankvist).

 

Hvad: eee gee koncert
Hvor: Intimsalen i Musikkens Hus
Hvornår: Fredag 3. februar 2023 kl. 20:00

Pressemeddelelse fra Musikkens Hus.

Lignende artikler

Back to top button