Koncerter

Carl Emil Petersen på ny akustisk soloturné

Carl Emil Petersen – hitmageren bag ”Amager forbrænding” – drager på ny turné, hvor sangene viser sig fra deres mest rå og ærlige side. Storbypoeten fremfører sangene i den form, de tog, da de blev skrevet derhjemme – med ham selv på guitar, på klaver, og med tekster, som kun han kan skrive. Fredag 25. oktober 2024 kan nordjyderne opleve ham i Musikkens Hus’ Intimsal.

Siden tiden i Ulige Numre har Carl Emil Petersen skrevet sig ind i både Højskolesangbogen og danskernes hjerter med sange, som har cementeret ham som en af sin generations største sangskrivere herhjemme. På sin kommende efterårsturné kommer publikum helt tæt på, når Carl Emil Petersen dykker ned i sit bemærkelsesværdige sangkatalog fra sine ti år på den danske musikscene, der rummer nyklassikere som ‘København’, ’Frit Land’ og ‘Amager Forbrænding’.

Publikum kan også forvente sange fra Carl Emil Petersens seneste og tredje album ’Skillelinjen’. Et album, som Jyllands-Postens anmelder gav fem stjerner sammen med ordene “alt er båret af stærke melodier, intet er i nærheden af at være middelmådigt, her er intet fyld, på intet tidspunkt forsøger Carl Emil Petersen at spise sine følgere af med tomme kalorier. Tværtimod”.

Carl Emil Petersen har tidligere høstet roser for sine akustiske solokoncerter. Og soloshows er også noget særligt for ham selv:

  • Jeg holder virkelig meget af at spille mine soloshows. Hver aften er en ny oplevelse. Nogle aftener er det knappenålen, der falder i guldsalen, og næste aften kan der være en løssluppen energi fra publikum, som jeg responderer på. Det hele handler om at være til stede og skabe noget magi i rummet – fortæller Carl Emil Petersen om den kommende turné.

 

Om man kan synge med på hvert eneste ord eller oplever musikken for første gang, er det Carl Emil Petersens mål at tage publikum hele følelsesregistret igennem og tilbyde et øjeblik, hvor man kan forlade den konkrete verden og mærke sig selv. Til koncerten i Musikkens Hus folder Carl Emil Petersen sine tekster og deres fortællinger ud i mere intime rammer – i modsætning til de storladne rockkoncerter, som han spillede tidligere i år. Hans repertoire lyder lige så godt, når teksterne suppleres af simple akkorder på guitaren, som når blæsersektionen buldrer afsted, og guitarsoloen får frit løb.

Koncerten går i salg torsdag 23. november 2023. Billetter til Carl Emil Petersen kan købes på musikkenshus.dk eller i Musikkens Hus’ billetkontor.

 

Hvad: Carl Emil Petersen

Hvor og hvornår: Intimsalen i Musikkens Hus, 25. oktober 2024 kl. 20.00

Pris: Standard: 355 kr. Studerende: 188,5 kr. (Begrænset antal)

Lignende artikler

Back to top button