AnmeldelseGalleri

Galleri: Musik Til Livet

Aarhus Musikskole afholdt søndag deres Musik Til Livet-festival. Skolens elever havde indtaget Musikhuset Aarhus, som med fire scener dannede baggrund for en noget anderledes festival.

At holde en en-dags-festival på en søndag er usædvanligt, men i dette tilfælde giver det faktisk ganske god mening. De optrædende på festivalen, som var arrangeret af Aarhus Musikskole, bestod nemlig af skolens elever.

Dermed var scenen sat til at både de mindste og de noget ældre kunne få lov til at prøve at optræde for et levende publikum. Det betød dog også, at kvaliteten af hvad der blev præsenteret var stærkt svingende – desværre langtfra altid swingende. I den ene ende af spektret var de helt små, som optrådte med at slå på plastikbaljer, mens de ældste elever i den anden ende præsenterede at spille noget ganske groovy soul og verdensmusik, som sagtens kunne have sat gang i et dansegulv, hvis der havde været et.
Det var der ikke, og festivalen virkede også mere som “se hvad vi kan”, fremfor at lægge op til fest, hvilket går fint i tråd med skolens slogan: “Sammen om musikken”. Det handlede om at være og spille sammen, samtidig med især forældre og bedsteforældre kunne høre om de fik noget for skolepengene – på den i øvrigt gratis festival.

Klassisk fremfor fornyelse

Musikken var fordelt på mange forskellige genrer, og især blæser- og strygerinstrumenter var stærkt repræsenteret. Noget andre bands og festivaler måske kunne lære noget af, for i de rigtige hænder lyder de fremragende. Der blev spillet alt lige fra klassisk og opera til jazz, verdensmusik og soul. Elektronisk musik, metal og andre populære genrer var ikke at finde; der blev satset på de velkendte dyder ud i musikkens univers. Et godt udgangspunkt for fremtidens musik, der jo typisk er en evolution af det gamle.

Gik jeg glip af noget?

Festivalen lignede en succes. Trods unoder og begyndervanskeligheder – det er trods alt kun de første små skridt ud i at optræde for andre – ser det ud som om, der er håb for den danske musikscene fremadrettet.
Selvom der nu og da blev vist talent, er det dog ikke en festival man skal besøge for at feste. Man skal besøge den for at være sammen sine mere eller mindre musikalske børn, og for at være sammen om musikken.

 

Du kan se billeder fra festivalen i galleriet herover.

Foto: Klaus Dreyer / Eventfotografi.dk

Lignende artikler

Back to top button