Galleri

Galleri: Musikhuset x Grim

Det lidt specielle navn på det man vel nærmest kan kalde en forfest til Grimfest som afholdes i starten af august, er et samarbejde mellem selvsamme festival og Musikhuset Aarhus. Arrangementet løb af stablen lørdag aften.

Sidste efterår havde Grimfest og Musikhuset Aarhus tilsyneladende besluttet, at der ikke var nok festival at komme efter når regn og blæst for alvor begynder at dominere vejrudsigten. Derfor var Grimfest dengang flyttet ind i Musikhusets trygge rammer med tag over hovedet og fine faciliteter, samt taget forskellige elementer fra festivalen med sig indendøre, f. eks. en skateboard-rampe, havemøbler og barkflis. Det kaldte de Grim x Musikhuset.

Lørdag gik turen den modsatte vej: Musikhuset var rykket til Grimhøjgaard, hvor Grimfest afholdes i starten af august. Musikhusets tilstedeværelse kunne dog visuelt være lidt svær at få øje på. Gæsterne, som overvejende var 50+, kunne dog være en indikator, og så Danmarks Underholdningsorkester som var dagens backing band for dagens fire sangerinder, samt for Vilma som fik lov til at varme publikum op med en fællessangudgave af Midsommervisen i anledningen af den forestående Sankt Hans Aften.

Eee Gee var første navn på plakaten, efterfulgt af Dorthe Gerlach. Musikken fejlede ikke noget, men havestolene synes at trække mere end dansetrin. Efter en 40 minutters pause gik Pernille Rosendahl på, og da var det som om publikum var blevet lidt mere tændte, måske hjulpet på vej af fadøl og rosé.

Da Annisette som sidste kunstner gik på begyndte det at gå så vildt for sig, at flere af de medbragte havemøbler stod tomme og arealet foran scenen blev fyldt godt op, lige som den slags bør være – som på en rigtig festival.

Musikhuset x Grim må ligesom sin “forgænger” betragtes som en succes, så mon ikke det er en tradition der er kommet for at blive?

Først er der dog den rigtige Grimfest, som bliver afholdt 1.-3. august på Grimhøjgaard i Århus-forstaden Brabrand. Blandt de annoncerede kunstnere er Guldimund, Laid Back, Baal, Psyched Up Janis, Tessa, Hans Philip, det genopståede Bli Glad og mange flere.
Se alle navnene på Grimfests hjemmeside her.

Foto: Klaus Dreyer / Eventfotografi.dk

Lignende artikler

Back to top button