Koncerter

Opera om det fortravlede og rastløse menneske

Bent Lorentzens opera "Den Stundesløse" fra 1994 opføres ved fire forestillinger i Herning og Aarhus sidst i januar og først i februar, i et samarbejde mellem Operaen I Midten og Det Jyske Musikkonservatorium. 

Operaen bygger på Holbergs teaterstykke af sammen navn, en af hans mest elskede karakterkomedier. Den handler om den fortravlede og rastløse Vielgeschrei, der har ikke så lidt til fælles med det stressplagede nutidsmenneske. Meningsløs travlhed, pseudoarbejde og selvpålagt effektivitetsjag er velkendte fænomener både i 1700-tallet og i dag.

Hovedrollen som den overfortravlede Vielgeschrei bliver sunget af barytonen Jesper Buhl, der ud over et stort komisk talent er kendt fra de danske operascener gennem en lang række store roller i operaer af bl.a. Mozart, Verdi, Wagner og Nørgård.

 

To forestillinger i Herning – og to i Aarhus:

Premiere fredag d. 31. januar kl. 19.30, Sekskanten, HH Herning, Højskolevej 11

2. forestilling lørdag d. 1. februar kl. 16.00, Sekskanten, HH Herning, Højskolevej 11

3. og 4. forestilling søndag d. 2. februar kl. 16.00 og kl. 19.30, Musikhuset Aarhus, Rytmisk Sal

 

Kammeropera med kant og humor
“Den Stundesløse” byder på fikse intriger, rappe dialoger og et tragikomisk portræt af den rastløse og stressede hovedperson. Vielgeschrei har fascineret teatergængere gennem århundreder og kan med Bent Lorentzens værk nu også opleves som kammeropera.

Både Lorentzens musik og den aktuelle opsætning understøtter de komiske elementer i Holbergs historie, bl.a. medvirker der et meget levende kontormøbel. Operaen er skrevet for en lille besætning på blot syv sangere og seks musikere: Obo, cello, klaver/keyboard og slagtøj samt to musikere med live elektronik.
Samarbejde mellem professionelle og studerende

Ud over operasangerne Jesper Buhl og Daniel Kjær Holmbjerg bliver rollerne sunget af sangstuderende fra Det Jyske Musikkonservatorium. Der medvirker i alt 10 studerende (en af sangerne er dog udlånt fra Syddansk Musikkonservatorium), som skiftes til at synge i de forskellige forestillinger. De seks musikere er ligeledes studerende ved Det Jyske Musikkonservatorium.

Hele holdet omkring produktionen er derimod professionelt, fra koreografi og kostumer til lys og musikalsk indstudering, det hele under ledelse af instruktør Pernille Elimar og dirigent Flemming Vistisen.

Samarbejdet mellem musikkonservatoriet og Operaen I Midten giver således de klassiske sangstuderende ved konservatoriet mulighed for at arbejde i professionelle rammer, med Operaen I Midtens professionelle kunstneriske stab og produktionsapparat.

Flere detaljer på musikkonservatoriets hjemmeside: https://musikkons.dk/det-sker/den-stundesloese-2/

Forestillingen varer ca. 1 time og 20 minutter, der er ingen pause.
Billetter til forestillingerne i Herning via hjemmesiden for Operaen I Midten.
Billetter til forestillingerne i Aarhus via Musikhusets hjemmeside eller billetsalg.

Se program her

Lignende artikler

Back to top button