FestivalnytGalleriVideo

September, sensommer og Urban Sportsfestival

Sportsfestivalen på Aarhus Ø er en del af Aarhus Festuge og netop afviklet fra torsdag til søndag første uge i September.

Festivalen er en energifyldt godtepose med alle mulige gadeaktiviteter, det er en begivenhed, som er en del af den årlige festuge i Århus. Festivalen afholdes på Aarhus Ø (på det tidligere færgeleje til Kalundborg) og arrangeres af Aarhus Kommune med Allan Christiansen som projektleder og bagmand. Festivalen har skabt et samlingspunkt for byens sportsentusiaster, familier og det street-legende folk. Festivalen fejrer de moderne, urbane sportsgrene og byder på alt fra blandt andet skateboarding, streetdance, BMX til parkour og streetbasket og vand-springende mænd i speedos.

 

Musikken til festivalen leveres af DJ Sené, som vi her på Festivalnyt, før har mødt på Snapstinget (festival i Viborg) og Ø-fest (watersport complex) han sætter rytmen og den røde tråd for hele dagen med sit mix af energifyldte beats. Med det pulserende baggrundsmusik fra DJ Sené kombineres sportsudøvelserne med en stemningsfuld atmosfære, der tiltrækker både deltagere og tilskuere i alle aldre.

 

Urban Sportsfestivalen er blevet en populær del af Aarhus Festuge og markerer Aarhus Ø som et centralt og unikt område for byens undergrundskultur og fællesskab. Det er 3. år at festivalen afvikles. Det er en fejring af musik og byliv – perfekt for dem, der vil opleve den meget mere aktive og kreative side af Aarhus og festivalen er ved at vokse sig stor og uundværlig. Hør med, når Allan fortæller om de foreninger som gør det muligt.

 

Tekst og foto: Signe Kjær Høiberg.

Lignende artikler

Back to top button