FestivalnytGalleri

Skamløs underholdning!

For første gang i HERstory, havde Roskilde Festival et dragshow med, som del af musikprogrammet, og festivalens gæster var mere end klar til fest!

For første gang i HERstory, havde Roskilde Festival et dragshow med, som del af musikprogrammet, og festivalens gæster var mere end klar til fest!

Shamelezz, som showet hedder, er produceret og hostet af Mizz Privileze Og som navnet så flot indikerer, så er showet skamløst, og det er altid spændende hvad det indebærer. Med i showet havde Mizz Privileze dragartisterne Britney Corvette, Danica Dimefox, Diana Diamond og Philipina, samt musikerne Elijah Kashmir og DK’s Darling.

I et interview med Mizz Privileze forklarer de, at de var på Flokkr sidste år med Dragskolen, som Mizz selv er skoleleder på. Mizz forklarer, at på Flokkr har en kapacitet på et par hundrede, men at der på Eos kan være mange tusinde. Så det betyder vildt meget for Shamlezz at være anerkendt som del af musikprogrammet, og kunne vise sin kunst frem, både i form af drag, men også med originalt musik fra queer artister.

Da vi spurgte Mizz Privileze hvordan hun ville beskrive sin drag-persona, forklarede de, at de startede med at lave drag for 6 år siden for at lave aktivisme på en ny måde, og kalder Mizz sig “dragtivist”, og prøver gennem sin drag at formidle budskabet om, at der skal være plads til, at være den man har lyst til at være. De fortæller også, at de bl.a. er inspireret af Freddy Mercury, som publikum også fik en forsmag på under showet, i form af We Will Rock You, som får hele publikum til at skråle i kor.

-Se galleri i toppen her.

Mizz Privileze fortæller, at alle i Shamelezz-showet er mega stolte af at være en ligestillet del af musikprogrammet, og ikke er en gimmick, men viser queer kunstnerer. Samtidig fortæller de, at showet er bygget op på den måde, at de drag performances der er, også er tilpasset til festivalen, ved f.eks. ikke lipsync’e til Doja Cat, når hun selv er et indslag i Roskilde Festivalens program. Derimod bruger de navne som man ellers ikke oplever på festivalen som Beyonce og Whitney Houston.

Til sidst spurgte vi, om hvis Mizz Privilezz skulle give et råd, til en læser med en drøm om at lave drag, hvad det så skulle være. Til det svarer de, at man selvfølgelig kan starte på dragskolen, men det hele starter med at man kigger ind i sig selv og spørge hvorfor vil man det gerne, og huske at det måske er noget man gør for sig selv til at starte med, men hvis man gerne vil have succes, skal man også tænke over hvad man vil give andre med sit drag.

Det vurderes at op mod 20.000 gæster var mødt op, til at se showet på Eos tirsdag aften. Stemning og humør blandt publikum var højt, og sceneshowet kunne trække selv bagerste rækker med!

Lignende artikler

Back to top button