Din FestivalFestivalnyt

Klar til Roskilde Festival med røg, damp eller konfetti

Vi har mødt PyroCrew, mestrene bag flammehav og konfettibomber på både Copenhell og Roskilde Festival og det er der kommet denne historie ud af.

Hvad er et Helvede uden flammer eller en Roskilde Festival uden røg, damp eller konfetti??
måske nok mest en lidt fesen baghavefest, hvor lyden alligevel forsvinder ind i naboen ligusterhæk…

Der er intet som forstærker den der sprøde følelse, som nogle flotte flammer, der eksploderer i en velkontrolleret retning og efterlader et stærkt sanseindtryk, som bare får musikken til at smage bedre.
-Det skulle da lige være, hvis himlen foran scenen også fyldes med smukt konfetti, der farverigt fylder hele udsigten i det musikalske billede, og daler ned imellem os, mens musikken stadig spiller op på en festivalscene i nærheden.

Festivalnyts udsendte medarbejder, har mødt mestrene bag flammehav og konfettibomber på både Copenhell og Roskilde Festival og det fik vi en lille snak ud af:

PyroCrew er et af de firmaer, som kaldes ind, når der skal leveres visuelle effekter som flammer og konfetti til de mange festivaler og koncerter, der kan opleves overalt herhjemme, eller i udlandet under hele festivalsæsonen.

På netop overståede Copenhell, i København, havde Pyrocrew 3 teknikere gående fra scene til scene for at sikre at netop ’helvedesilden’ kunne brænde uden at skade hverken kunstnerne eller publikum!

De fortæller til vores udsendte, at forberedelserne allerede starter flere måneder i forvejen, for netop at sikre, at man kender til alle tilgængelige forhold samt fysiske rammer, og planlægningsideer til det kommende arrangement,  så der i god tid, kan ansøges om de nødvendige tilladelser og sikkerhedsgodkendelser forud for afviklingen. 

”Arbejdet handler jo om, at skabe gode flotte visuelle oplevelser, uden at gå på kompromis med sikkerheden! Vi planlægger altid hvert enkelt show i tæt dialog med artisten” siger medarbejderen, og fortæller, at de altid bruger deres eget udstyr, for at få et indgående kendskab til det  og også løbende opdaterer deres sikkerhedsprocedurer og erhvervsforsikringer efter de nyeste krav.

Men det er ikke kun i Danmark, at PyroCrew har kontakter og arrangementer, for ikke så længe siden var de rundt med et band, der skulle spille to koncerter for bl.a. tropperne i Ukraine, og her oplevede de pludseligt, at være meget tæt på frontens virkelighed. Pludselig faldt der to mortérgranater ned, relativt tæt på hvor koncerten blev afviklet –”og dér lærte vi at selvom der måske lige er et par km imellem, skal man virkelig have et øje for detaljerne for sikkerheden -Og dén viden” -fortsætter han,  ”har vi naturligvis taget med hjem igen”

Det er nok ikke sidste gange vi møder PyroCrew på en af de mange festivalscener i denne sommer, og vi ser frem til at se deres eksplosivt flotte arbejde for de mange kunstnere henunder sæsonen.

Lignende artikler

Back to top button