Din FestivalFestivalnyt

Med biodivers genanvendelse i tankerne

Roskilde Festivals plan om grønnere omstilling betyder mange ting. Dette indebærer både nedsætning af div. ressourcer i madlavning på pladsen, men også genanvendelse af biprodukter til kunst og biodiversitet på områderne.

På en gåtur rundt i den østlige del af pladsen, kan man møde mange kreative grønne tiltag. Bl.a. finder man en samling med plantebede opsat af Snavsnavs, som snor sig frodigt nær Flokkr.

Man bemærker hurtigt, at der ikke er tale om almindelige bede, da blokkene, som omkredser jorden med beplantning, ser en smule anderledes, og til dels lådne ud. Dette skyldes, at blokkende som benyttes som struktur til bedene, er mycelium-blokke, som er blokke bestående af rodnettet fra svampevækst.

Snavsnavs er et kunstkollektiv, som viser hvordan man kan kombinere økologisk bevidsthed, med kunstnerisk innovation og socialt engagement. Deres arbejde beriger den kulturelle scene, og inspirerer både enkeltpersoner og samfund, til at reflektere over deres indvirkning på miljøet og samfundet.

Blokkene som Snavsnavs benytter til deres grønne kunstværk, er doneret af en økologisk svampeproduktion ved navn Bygaard, da de ikke længere opfylder det ønskede formål i produktionen.

Snavsnavs bruger blokkene til at forsat berige jorden i bedene, med nærringstoffer som stadig findes i mycelium-blokken, og blandt andet også kan ses ved, at svampe fortsat gror, efter installationen af bedene.

Blokkene er så massive, at de også er lavet til taburetter, og med grøn omstilling i tankerne, har Snavsnavs endda lavet siddepuder hvori fyldet er overskudsplast fra produktionen, for at mindske spildprodukt.

Svampene som forsat gror, er til dels spiselige, men kræver forarbejdning, og bør derfor ikke høstes og spises uden kendskab til produktet.

Udstillingen vil forsat gro under festivalen, både beplantningen, men også værket generelt, så det vil bestemt være værd, at holde øje med i ugens løb.

Lignende artikler

Back to top button