AnmeldelseFestivalnytKoncerterKoncertgalleri

”Wild Child”-touren med The Savage Rose

Anisette Koppel og The Savage Rose er lige nu på Danmarksturné og weekenden bød på Skråen i Aalborg og Paletten i Viborg. Vi var med Læs og se billeder fra koncerten her.

Alle lytter, når Anisette synger, og lige nu spiller hun mageløs musik på ”Wild Child”-touren, der er stort set udsolgt overalt.

Foto: Torben Adsersen

De debuterede i 1967 med ’The Savage Rose’, bandet, der er dannet af brødrene Thomas og Anders Koppel samt trommeslageren Alex Riel, og 1968 fusionerede de med bassisten Jens Rugsted, guitaristen Flemming Ostermann og sangerinden Annisette Hansen, der havde bandet Dandy Swingers. Summen var særlig. Det er den stadig!

Thomas Koppel og Anisette blev gift i 1999, og deres kærlighedshistorie er en del af fortællingen, som til syvende og sidst nok alligevel handler mest om, hvad de kunne sammen de to.  lang række velgørenhedskoncerter og politiske arrangementer, som da de i 1980 rejste til det krigshærgede Libanon, hvor de spillede de palæstinensiske flygtningelejre; Sabra og Chatila.

I begyndelsen af 1980’erneengagerede Savage Rose sig i de danske havnearbejderes strejke og indspillede bl.a. sangen om Lindøværftet, og ved begyndelsen af krigen i Irak var The Savage Rose igen at finde i den offentlige debat. Bl.a. spillede de ved demonstration ved retssagen mod de to personer, der kastede maling på Statsminister Anders Fogh Rasmussen og Udenrigsminister Per Stig Møller.

Desuden spillede de ved Stop-Bush demonstrationen i sommeren 2005. De har altid villet noget med deres musik, og sådan er det stadig.

-Husk at se flere billeder i toppen her.

Foto: Torben Adsersen

Anisette Koppel er 75-år gammel og bevæger sig ubesværet rundt i et mylder af musik og mennesker på scenen, imens hun fortæller os historier og lader musikken ophæve tid og rum. Så er vi der bare, og det er mageløst.

Det er det, det er; musik, musik, musik. Sjældent, at noget band er så meget musik og mennesker og meninger.

Hun tog os med tilbage til sidst. Til de flygtningelejre, og så bad hun os synge med på en sang, hvor frihed bliver til det eneste, vi ønsker. De fleste sang med. Hun sang for. Heldigvis.

 

Tekst: Pia Møller Søe
Foto: Torben Adsersen

Lignende artikler

Back to top button