Festivalnyt

Danmarks ældste festival lukker og slukker – måske

Femø Festival - tidligere kendt som Femø Jazzfestival - går en svær fremtid i møde. Foreningen bag er gået konkurs og derfor hænger næste års festival i en tynd tråd.

“Et hav af hygge” står der på forsiden af Femø Festival’s hjemmeside, men bag facaden har det næppe været specielt hyggeligt på det seneste. Foreningen bag festivalen, Femø Jazz, er nemlig gået konkurs. Der er simpelthen ikke flere penge i kassen, og foreningen kan derfor ikke betale af på gæld.

Den nu tidligere bestyrelsesformand for foreningen Anders Ryberg, siger til TV2 Øst at han “… er pisseked over det. Over de kreditorer, der ikke får deres penge, og de gæster, der ikke kan komme på festival. Også over alt det hårde arbejde, vi har gjort i forsøget på at rette op på festivalen”.

På et krisemøde tidligere i dag er det besluttet, at man trods konkursen vil forsøge at videreføre festivalen, så der er stadig håb om en 2024-udgave.

Femø Festival er Danmarks ældste festival med start i 1970 – 53 år siden. Den er, som navnet fortæller, placeret på den lille ø Femø mellem Lolland og Sjælland.

Lignende artikler

Back to top button