Koncerter

Laufeys jazz-magi maler VEGA i blå toner

Den 26. februar fylder Laufey Store VEGA med sine forheksende sange af jazz, moderne pop og klassisk musik.

I Laufeys musikalske univers farves alle hendes slowtempo-sange i en nuance af jazz, moderne pop og klassisk musik. Kombinationen føles episk i sin ekspansive udflugter, mens de intime og dybt personlige tekster fremføres som er de tiltænkt dine ører alene. Der flyder samtidigt noget ungt og uforfalsket gennem både hendes lyrik, betoning og fremførelse.

Gennem sangene er der både henvisninger til tidligere giganter som Ella Fitzgerald and Billie Holiday samt nik til moderne værker, og følelser af nostalgi, frygt og nysgerrighed på, hvad livet bringer.

Hendes debutalbum, Everything I Know About Love, udkom sidste år til massive roser og afspilninger. Hun var den mest streamede jazzkunstner på Spotify det år med 425 millioner streams. Laufey har udover at turnere heftigt også fundet tid til at udgive tre singler fra et nyt album, Bewitched, som udkommer den 8. september. Titelsangen fra albummet landede i juli i slipstrømmen af sangene ”Promise” og ”From The Start”.

24-årige Laufey (udtales lāy-vāy) er opvokset mellem Reykjavík og Washington, D.C. med årlige besøg i Beijing. Hun startede som barn med at spille cello samt klaver og blev fanget af Ella Fitzgerald efter at have bladret gennem sin fars pladesamling. I 2020 udgav hun debutsinglen “Street by Street,” som senere toppede de islandske hitlister. Da hendes debutep Typical of Me udkom i 2021, blev Laufey kåret som Årets Nye Kunstner inden for jazz og blues ved Icelandic Music Awards og fik sit eget program på BBC Radio 3/BBC Sounds.

Fakta om koncerten:
Laufey (IS/CN)
Mandag den 26. februar kl. 20.00
Store VEGA, Enghavevej 40, 1674 København V
Billetpris: 275 kr. + gebyr
Billetsalget starter fredag den 1. september kl. 11.00 via vega.dk, All Things Live og Ticketmaster.
Læs mere om og køb billet til koncerten med Laufey.

Lignende artikler

Back to top button