Festivalnyt

100% grøn strøm på NorthSide

NorthSide sætter bæredygtigheden i højsædet. Det er ikke nogen nyhed, men nu bliver Aarhus-fesitvalen endnu mere grøn, da strømmen fremover vil være 100% grøn strøm.

Det er den første festival af den størrelse, der baserer sig helt og aldeles på grøn strøm fra elnettet, og Martin Thiim, Sustainability & Partner Manager hos NorthSide, kalder det en “banebrydense milepæl.”

”Vi har armene helt oppe over, at det er lykkedes, for det er skelsættende i branchen. Bortset fra vores norske søsterfestival Øya, der er halvt så stor som NorthSide, er der ikke andre festivaler, der tilgodeser klima og miljø ved udelukkende at bruge grøn strøm fra el-nettet. Og vi er, så vidt vi ved, den første festival i vores størrelse til at gøre det. Vi er superstolte over at gå forrest i branchen, og det lever op til vores ambition om, at NorthSide skal være den mest bæredygtige festival i verden og en inspirationskilde for festivaler og aktører globalt.,” lyder det stolt.

Der er længe blevet arbejdet på at gøre NorthSide grønnere med tiltag som affaldssortering og genanvendelige krus.

Skiftet sker samtidig med, at festivalen rykker til Eskelund, hvor Aarhus Kommunes Klimafond, har leveret midlerne på 2,1 mio. kr. til at etablere en elforsyning på pladsen, der ikke kun skal lægge areal til NorthSide, men som bliver stedet, hvor større koncerter og lignende kan afholdes i fremtiden.

Martin Thiim er meget glad for samarbejdet, der kommer til at kunne ses på miljøregnskabet.

”I runde tal kommer NorthSide til at forbedre CO2-regnskabet med minimum 88 tons CO2 pr. år, når vi afvikler festival i fremtiden. Det er i sig selv en kæmpe, bæredygtig sejr, men det giver også grobund for at arbejde med nye energieffektive tiltag. Det kan for eksempel være i form af udskiftning af gas i madboderne. Vi får også mulighed for at indgå i nye samarbejder, der baserer sig på bæredygtige, innovative løsninger.”

NorthSide tager hul på den nye plads i Eskelund, når festivalen afvikles den 3.-5. juni 2021.

Lignende artikler

Back to top button