Koncerter

Museumsbrunch og fødsler

Jordemoder og overlæge fra Hospitalsenhed Vest deltager i uformel snak om fødsler før og nu ved Museumsbrunch

Søndag den 6. oktober kl. 10.30 begynder sæsonen for de populære Museumsbrunch-arrangementer, hvor museerne på Museumsvej sammen med Restaurant Støberiet inviterer på morgenmad og interessante gæster.

På søndag skal det med udgangspunkt i Holstebro Kunstmusesums udstilling ’Dea Trier Mørch – Ind i verden’ handle om fødsler før og nu. Jordemoder Annika Yding og overlæge Ole Bredahl Rasmussen – begge fra Hospitalsenhed Vest – er søndagens gæster, og de er inviteret til en uformel snak med kunstformidler Peter Haarby om fødsler før og nu.

Ændringer

Forestillingerne om fødslen har ændret sig radikalt siden middelalderen, hvor man troede, at det var barnet, der sparkede sig vej ud i verden. Men også siden 1970’erne, hvor Dea Trier Mørch skrev romanen Vinterbørn. Her lå man på 8-kvinders stuer, var indlagt i flere dage efter fødslen, og hvor rygmarvsbedøvelse endnu ikke var standard, så kvinderne skulle ’skrige sig’ gennem fødslen.

Annika Yding og Ole Bredahl Rasmussen er nogle af de ledende personer bag, at fødeafdelingen på Hospitalsenhed Vest for 4 år i træk er blevet kåret som Danmarks bedste fødeafdeling.

Kvalitetssikrer

Man kan høre om, hvordan man på Hospitalsenhed Vest i dag arbejder med at kvalitetssikre fødsler, og om den føde GPS, som man bruger på afdelingen for at skabe tryghed og forudsigelighed omkring fødslen for den fødende og hendes familie.

Og så vil Annika Yding og Ole Bredahl Rasmussen give os et indblik i, hvordan Gødstrups nye fødestuer kommer til at se ud. Og vi kan vist godt afsløre, at de ser noget anderledes ud, end de fødestuer, som kvinderne i Vinterbørn fødte på.

Det kræver tilmelding at deltage i museumsbrunchen. Prisen er 150 kr., og tilmelding skal ske til Holstebro Kunstmuseum senest torsdag den 3. oktober 2019 på tlf. 97424518 eller på mail info@holstebrokunstmuseum.dk.

Fakta

  • Hvad: Museumsbrunch – fødsler før og nu
  • Hvornår: Søndag den 6. oktober 2019 kl. 10.30
  • Hvor: Holstebro Kunstmuseum og Restaurant Støberiet, Museumsvej 2, 7500 Holstebro
  • Tilmelding: Senest den 3. oktober 2019 kl. 12 på 9742 4518 eller på info@holstebrokunstmuseum.dk
  • Entre: 150 kr.

Lignende artikler

Back to top button