Koncerter

Foredrag: Kunstens helt store skikkelse

Foredrag på Holstebro Kunstmuseum om renæssancens store italienske geni Michelangelo

Den italienske renæssance i 14- og 1500-tallet var en tid, hvor kunst og arkitektur blomstrede. Og som skabte nogle af verdenskunstens helt store skikkelser – kunstnere, som vi den dag i dag beundrer.

Én af de allerstørste var Michelangelo, der blev født i 1475 og voksede op i Firenze, der var Italiens center for kunst og videnskab.

Onsdag den 22. januar kl. 19.30 kan man få mere at vide om Michelangelo, når kunsthistoriker Signe Jacobsen fortæller om ham på Holstebro Kunstmuseum.

Hovedværker

Loftet i det Sixtinske kapel i Vatikanet, som Michelangelo udførte i årene 1508-12, er sammen med Peterskirkens kuppel, David-skulpturen i Firenze og Pieta-skulpturen i Peterskirken Michelangelo’s hovedværker og nogle af de mest betydelige kunstværker, mennesket har skabt. Værker, som vi alle på én eller anden måde har et forhold til.

Signe Jacobsen fortæller i foredraget om Michelangelo’s liv og værk. Og om hans samtid – den italienske højrenæssance.

Signe Jacobsen har gennem de seneste mange år samlet sig en stor fanskare i Holstebro. Hun fortæller med indsigt og humor om kunstens store mestre og de store perioder i kunsthistorien.

Foredraget er det første af tre foredrag, som Signe Jacobsen holder. Den 19. februar fortæller hun om den danske Guldaldermaler Christen Købke, og den 4. marts gælder Frida Kahlo.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet.

Fakta

  • Hvad: Kunstens mestre – Michelangelo. Foredrag med kunsthistorikeren Signe Jacobsen
  • Hvornår: Onsdag den 22. januar 2020 kl. 19.30
  • Hvor: Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro

Lignende artikler

Back to top button