AnmeldelseFestivalnytGalleri

Slå r*ven i sædet med Laid Back

Sanselig og rytmisk visit af Stahl og Guldberg på Jelling

De er vel det, man kalder en institution i dansk musik. I min verden har de altid været der, og det hænger nok sammen med, at jeg blot var 5 år gammel, da “Sunshine Reggae” bragede frem. Udlandet er også glade for den. Faktisk i en grad, så alle, der tror, at “Barbie Girl” med Aqua er den mest velkendte sang på global basis fra en dansk kunstner, ja, de tager fejl.

Laid Back. Ja, du får det faktisk ikke meget mere tilbagelænet her hen under aften, da makkerparret John Guldberg og Tim Stahl gæstede Jelling Musikfestival. Det gjorde de sammen med en god håndfuld nye musikere til at understøtte de efterhånden temmelig gamle hits og nogle friske skud på stammen. 

Mere musik, mindre snak

Når man lægger fra land med “Bakerman”, så er man den ondelyneme cool. Selvom John Guldbergs vokal lige skulle tunes ind, så var der bas og dybde nok til at crooner-slageren, der blev berømt for sin Lars von Trier-instruerede video, gik rent ind. En simplificeret indledning på en koncert uden de store ord. Planen var at underholde med musik. Ikke lange ligegyldige taler, synes parolen at lyde. Når det så er sagt, så er det jo også præcis, hvad John og Tim magter. Der er som regel nogle lange og dvælende instrumentale gentagelser i deres værker og de blev fulgt til dørs her til aften. Her var i det hele taget masser af vippe med foden-beat at gøre godt med. 

Velorkestreret sætliste

Kigger man på selve sætlisten, så var den nøje afstemt mellem lidt nyere skæringer og klassikere. “High Society Girl” og “White Horse” var henholdvis nummer 4 og 7, og må jo nok betegnes, som de sange, der vandt mest gensynsglæde. Ja, altså havde det ikke været for “Sunshine Reggae”… Stahl/Guldberg blev siddende undervejs i en tiltrængt pause fra hop, dans og happenings – men ikke en pause fra musikkens sansning. Åhh, men man kunne altså godt lige savne “Maybe I’m Crazy” undervejs, men Laid Back var stadig den komfortable slåbrok lavet af noder denne fredag på Jelling.

Sætliste:

Bakerman

People

Walk With The Dreamers

High Society Girl

Happy Dreamer

Chill Out Man

White Horse

Fly Away

Sunshine Reggae

Ekstra:

Optimistic Music

East Coast Man

★★★★☆

 

Anmeldt af: Jesper Albæk Poulsen.

Foto: Johnny Ekelund Jensen.

 

 

Lignende artikler

Back to top button