Festivalnyt

Om lidt bliver det Grimt

Den lille festival på Grimhøjvej i Aarhus har i mange år gjort tingene på sin helt egen måde, og nu er GrimFest klar for 18. gang.

”Lige pludselig, så spiller musikken, og så er vi klar. Lige nu er vi i gang med sådan en feje-ting-ind-under-gulvtæppet-runde, hvor vi får ryddet lidt op, så vi kan se alt det vi mangler. Rammerne er der. Ingen tvivl om det. Vi skal nok nå i mål. Det har vi gjort 17 gange før.”

GrimFests første toner lyder i aften, torsdag, og varer til og med natten mellem lørdag og søndag. Restriktionerne betyder dog, at festivalen er delt op i to sektioner, hvor der kan være 1.000 personer i hver. Det gør det lidt sværere for Aage Stokholm, men som altid, er der fundet en løsning.

”Det er jo sådan, at man så kun kan være på en del af festivalen. Men så har vi valgt, at gøre det sådan, at hvis du har billet herud til alle aftenerne, så kan du komme ind på det ene område om torsdagen, og det andet om fredagen, og så tilbage igen lørdag. Så får du mulighed for at opleve hele pladsen,” forklarer formanden.

Når klokken slår midnat lørdag aften, er det den 1. august, og dermed ændres restriktionerne, så det nu er tilladt at være op til 2.500 personer samlet på ét sted.

”Det er jo sådan, at lørdag den 31. bliver søndag den første, så der fjerner vi sektioneringshegnene, og så har vi et stor fest. Med Balkan-band på den store scene, der skal lukke det hele ned.”

Men de sære tider for festivalerne, har da også fået folkene bag festivalen, til at tænke i nye baner.

Senest har det betydet, at det har været muligt at afholde en række koncertaftener, der har fået navnet De Grimmeste Aftener. Og de er blevet et hit.

”Folk har taget rigtigt godt imod De Grimmeste Aftener. Det var jo en noget specielt måde at holde festival på sidste år, men det der med at sidde ned, det har vi faktisk oplevet, at mange gæster har spurgt efter, om ikke vi kan gøre det igen. Så de steder, hvor det giver mening, og genren passer til det, der er altså igen mulighed for at sidde ned med tæpper og den slags.”

GrimFest er normalt en af landets mindre festivaler, men i år er de blandt de største. Det har ikke betydet, at der bliver ændret noget, for de beholder formatet.

”Jeg synes, det er vigtigere, at vi holder en fest, som dem vi er, i stedet for at skulle se, hvem der har den største flagstang på vejen. Og vi vil da hellere have, at folk ser på, hvordan vi gør tingene. Så hvis der er nogen af de andre festivaler, der ser på, hvordan vi sektionerer og tænker, at det er egentlig meget smart, så er det da bare fedt.”

På den måde ser Aage Stokholm ikke på de andre festivaler som konkurrenter, men i stedet kollegaer.

”Vi har jo et fælles formål om at få hele kultursektoren til at eksistere. Så jo flere folk, der har gode idéer, som vi kan få det hele til at fungere, jo bedre.”

Pladsen skal nok være færdig til tiden, musikken er bestilt og folkene bag er klar. Det eneste, der mangler, er vejret. Og det ser ikke ud til at blive det optimale for en festival. Men det skræmmer heller ikke.

”Høj solskin er federe. Men hvis det kræver, at vi regnsikrer tingene, så gør vi bare det. Det første år, hvor vi havde regnvejr, der tænkte vi, at gæsterne ikke ville komme. Men de troppede trofast op i sydvest og regnslag, og så var de bare klar til fest,” griner han.

”På et tidspunkt, kan der jo ikke være mere regn i skyerne, og Bogfinkevej siger jo, at solen skinner på den anden side skyerne. Så det skal nok gå alt sammen.”

Lignende artikler

Back to top button