FestivalnytGalleriVideo

Kom med ind bag muren

Sydhavnens Festival er kun 4 år gammel og har vokseværk på den gode måde, både i Århus og omegns bevidsthed og også helt konkret.

Den røde mur fra gamle dage, er blevet restaureret og muligvis er der stadig nogen, som ikke ved, hvad der er bag, når de kører fra midtbyen ud forbi Tangkrogen og mod Moesgaard strand.

Men her er en lille oase af en festival midt i byen, hvor der for ikke så lang tid siden, gik køer. Den del er nu afviklet og 3. weekend i August, er der fuldt program med Sydhavnens Festival.

Igen i år, 16-18/8 var der et sammensat et alsidigt program, med elementer jeg ikke før har oplevet på andre festivaler.

Det er f.eks: 

Fjernstyrede sofaer

Okkult minigolf

Whistle wrestling

Tour de tøjstativ

Små hjemmelavede lukkede oplevelsesrum, hvor der var teater og lytterum, med Jan Hellesøes stemme.

Foto: Signe Kjær Høiberg

Sydhavnen er til daglig en mangfoldig, kreativ myretue af iværksættere, kunstnere, musikere, foreninger etc. Det er vidunderlig rodet labyrint af små rum, som benyttes af ovennævnte. 

Det er Berlin, møder Christiania, møder Godsbanen, møder 70´ernes ånd. Det er et åndehul af muligheder og inspiration. 

Her øves der, her udvikles der, her opfindes der, her skabes der – det er liv med liv på og at præsenterer det hele i en festival, er intet mindre end genialt.

Den røde tråd er en festival, som netop viser alle de og alt det, som foregår inde bag de røde mure.

Festivalen er oven i købet GRATIS.

De musikere som optræder denne fredag/lørdag har rødder i Sydhavnen og det er store navne, som er slået igennem til danskerne på landsplan.

Både Dayyani og Asbjørn har været og er, ugens uundgåelige på P3.

Derudover var der GRETA, Akabanga, Tanajah, Jeremy Troy, Smag på dig selv, for lige at nævne et par få. 

Forkvinden for det hele, hedder Sarah Jarsbo og fortæller meget mere om festivalen i interview herunder. 

 

Jeg kommer på mange festivaler og det her er den eneste som jeg oplever tiltrækker så alsidigt et publikum og som samtidig rummer det. Her er de hjemløse, børnefamilierne, de studerende, de design-smarte med fingeren på pulsen, turisterne, iværksætterne, middelklassen – find selv på flere 🙂 – for de er her! -og allesammen udstråler de den glæde og kommen-hinanden-ved, som jeg ser på alle danske festivaler. 

Foto: Signe Kjær Høiberg

Det hele foregår i mit hood – som ellers udsættes for virkelig meget nybyggeri, lige præcis derfor, er det så meget mere vidunderligt, at det også er et kvarter i verdensklasse, hvor græsrødder styrer og udvikler.

Signe Kjær Høiberg

Lignende artikler

Back to top button