AnmeldelseFestivalnytGalleri

Grøn Koncert, var bare festen, vi ikke ville tage hjem fra

Grøn Koncert, som vi jo alle kender og oftest holder af, holdt traditionen tro sin afslutningskoncert i Valbyparken -Og sikke et brag af en fest, som både publikum, frivillige og artister fik med sig hjem.

Solen bragede ned fra en smukt klatskyet og babyblå himmel, hvor publikum var mødt frem til indgangen allerede længe inden portene åbnedes. Overalt var der sat klapstole og lagt tæpper ud og her hyggede man sig gevaldigt, med alt lige fra kortspil, hyggesnakke, eller de søde forelskede par, der krammede, mens vennerne vimsede forbi og alle fik et eller andet læskende at drikke.

Men da porten åbnedes klokken lidt i 13 blev forpladsen tømt så hurtigt, at vi slet ikke kunne tælle, hvor mange der kom løbende, listende, kørende eller gående ind på pladsen. Alle ville sikre sig, en for dem, god plads, men pudsigt nok, var der sjældent voldsomt trængsel i de allerforreste rækker for an scenerne, når kunstnerne spillede op til endnu mere fest og frække farver i den smukke varme sommersol.

Derimod var der hurtigt dækket op med picnictæpper, klapstole og endda et par liggestole, havde fundet vej og fordelt sig rundt overalt på den relativt store festivalplads og uanset, hvorhen man kiggede, var der brede smil og sjove eller kække bemærkninger; til både venner, familie eller forbipasserende i skønsom blanding.

Solcremen blev naturligvis brugt i flittige mængder, for six-packen og de lidt blødere ”tan-lines” og navlepiercinger, skulle jo helst ikke have for meget sol, på sådan en lang og varm festdag.

Festet, dét blev der faktisk.

Overalt var der lange køer til væskeudsalget, som nærmest blev tappet i kander og solgt, lige så hurtigt som de var tappet og have man placeret sig omtrent midt på pladsen, behøvede man faktisk ikke flytte sig langt, uanset, hvad man lystede, for musikken nåede klart og tydeligt ud til dem der opholdt sig der, samtidigt med at alle andre så kunne danse, vinke, og synge med så stemmerne blev helt ru, men smilene bredere…

Det var nu ikke kun publikum, der på den måde var i feststemning: Overalt gik frivillige rundt og hyggede med hinanden, der blev udvekslet mangen telefonnumre og flettet lidt hænder, mens der naturligvis også var rigtigt meget overskud til at hjælpe publikum -men som ”Valde” – en anonym frivillig fortalte, ”så var dette jo også klimaks på en fantastisk tur, næsten med det bedste vejr, man kunne ønske sig”

Også artisterne var ekstra elektriske i dag -Og det virkede som om, der lige blev givet lidt ekstra gas, når man optrådte: Det var nærmest reglen, mere end undtagelsen, at de både besøgte hinanden under koncerterne og lige sang eller spillede lidt med i en sang eller to eller ligefrem havde berømte gæster med udefra.
– og dét var noget som publikum virkeligt kunne lide, så stemningen fik naturligvis et par nøk opefter:

Sjovt nok var der jo også et par mandlige artister samt deres med-performere, som også havde fulgt med vejrudsigten og derfor også lige kunne fremvise et par solbrune og veltrænede sixpacks eller pigerne som blottede et par velformede skuldre og smukke maveskind, mens der både blev sunget, danset og spillet, som var det en lyst…
Og ja, dét var noget som publikum i dén grad kunne lide og igen steg temperaturen et nøk…

SE OGSÅ: Galleri: JADA på Grøn Koncert

Men heldigvis kunne man jo i så fald, blive svalet med endnu mere læskende fra en af de mange barer: Hver blev der udover de klassiske øl, som jo financierer hele indsamlingsdelen til Muskelsvindsfondens store arbejde, især solgt kander med en isfyldt passionsdrik, der var tæt på at blive udsolgt flere gange.
     -For dem også gerne ville sikre deres sekundære væskebalance, var der opstillet flere friskvandsposter, hvorfra man kunne tappe dejligt koldt og forfriskende vand.
-og de blev, som dagen skred frem, også mere og mere populære blandt publikum -især hvis man også lige ville stille sig i kø, ved én af de mange madboder, hvor man kunne få Empanadas, Fisk og Fritter ( Fish and Chips), Pizza samt de iøvrigt voldsomt populære Græske Gyros – eller  flere af de andre tilbud, hvor man enten kunne stille den stille sult eller den søde tand.

På et tidspunkt, vovede vi et øje og spurgte lidt ind til, hvem der var gode oplevelser blandt publikum, vi mødte, men lige så mange deltagere der var, næsten lige så mange svar fik vi…

Så her kommer vores hurtige bud på dagens bedste koncerter:

Blæst – Burhan – Hugorm – Kesi og Tobias Rahim
-De fangede bedst publikum med lækker lyrik og cremede toner for ørerne, og/eller enten en varm kærlighedsfuld energi eller en mere skarptskåret intensitet, der for alvor satte gang i både dansesko og fællessang -Selvfølgelig også godt hjulpet af gæster på scenen.

Men nu skal det jo ikke lyde som om at TV2, Scarlet Pleasure eller Jada ikke leverede..
-For dét gjorde de sgu -og endda ganske godt.
-Men de førnævnte virkede blot lidt længere fremme i skoene, og fik i dén grad det store publikum med sig

Der kommer dog ikke yderligere anmeldelser af koncerterne, for hele pakken, som jo netop er GRØN, var en af de bedre sommeroplevelser, i denne noget omskiftelige ferietid og dét skal de eddermame have tak for!  

Sikke en dejlig fest, sikke en masse dejlige mennesker og sikke en masse smuk og dejlig musik, som vi nok ikke lige glemmer med det første -Og om ikke andet, så kommer vi da nok også med næste år…

Grøn Koncert i Valby ender med at få 5 ud af 6 stjerner – for en rigtigt god oplevelse, med søde smil, glade mine og masser af gode oplevelser.

★★★★★☆

Lignende artikler

Back to top button