Din FestivalFestivalnytGalleri

ABC Beach Party sejlede væk men hvor langt væk?

Radio ABC står bag ABC Beach Party men er det en opgave der er ved at vokse dem over hovedet?

I Grenaa på strandtangen er der for 32. gang Beach Party. I år med et vejr som af meterologerne er beskrevet som en 100 års hændelse.

Det startede som det sluttede i 2023 nemlig med skybrud og regn i stride strømme og hvor vi i 2023 blev forhindret af vejret i at lave vores foto reportage, var det i år helt andre betingelser der lå til grund. Men det kommer vi til.

Selv om vejret ikke viste sig fra den sommerlige side var der kø ved indgangen til festivalpladsen. Mange publikummer var iklædt regntøj og gummitæer mens andre holdt fast i den sommerlige beklædning med klaprende tænder og gåsehud på armene. Skal der være fest så lad der være fest. Alle mødte op med god stemning og klar til trods for vejrgudernes vrede.

De festival gæster er turer landet rundt til forskellige festivaler, vil sikker nikke genkendende til at ABC Beach Party er et helt anderledes format end de fleste andre festivaler.

Her er der kun én scene. Der laves scene skift mens der står en DJ og fyrer den af, alt imens scene crewet knokler i baggrunden. Og det gør de tit. Den længste koncert er 45 min og helt ned til 20 min for den korteste. Der er mange kunstnere, men de når knapt på scenen før de er gået ned igen. Og så kommer der en DJ på igen.

Det er konceptet og det virker ok. Dog vil jeg tro at publikum gerne ville have lidt længere tid med kunstnerne, men det er nu engang konceptet. Publikum er glade og så er det jo fint.

Foto: Torben Adsersen.

Der blev hoppet i vandpytter, sunget med og drukket alt for fortyndede drinks (de blev fortyndet med regnen) så alt i alt en, på overfladen, god festival.

Men – da jeg ankom til pladsen var der en lidt underlig stemning. Noget var galt? Det var som om at der ikke helt var styr på tingene. Der var ikke lige nogen der vidste noget om armbånd til os og hvor vi skulle holde til, men alle havde en mening om det. Efter noget tid fik vi rigget en kollegas varevogn til, så vi kunne have vores udstyr i læ mens vi fandt ud af hvor vi skulle holde til.

Det viste sig så, at man lige havde inddraget presse vognen til andre formål end prisen. Nå hvad gør man så?

Igen måtte vi interimistisk indrette min kollegas varevogn til base i regnen med noget pressenning, elastik stropper og remme og det lykkedes at få arrangeret noget der kunne give lidt ly.

Lidt festivalcamp stemning ala Roskilde med masser af vand og mudder.

Efter noget tid fik vi så fundet et program som allerede var ændret, da rækkefølgen af kunstnere var ændret og som ikke blev overholdt alligevel. 1. kunstner gik på 7 minutter før tid men heldigvis havde man så rykket Tessa frem med et par timer og hun kommer jo altid for sent og så var vi næsten på tidsplanen igen.

Men den før omtalte underlig stemning var der stadig og da vi skulle fotograferer den første koncert blev vi stoppet af en meget streng og tenderende vred overvagt og smidt ud af graven??

Det er første gang jeg har oplevet det? Vi stod alle fotografer og undrede os over hvad der var sket og prøvede derfor at kontakte ledelsen. Det måtte jo bero på en misforståelse at vi pludselig ikke måtte fotografere. Men lige lidt hjalp det. Ledelsen virkede uinteresserede i vores oplevelse og ville ikke gøre mere ud af det og det kunne vi kun tolke som at vi ikke var ønsket længere. Så derfor er der ikke billeder fra koncerterne i denne reportage som vi plejer.

Foto: Torben Adsersen.

Og det får mig til at tænke. Er det blevet for stor en mundfuld for den nuværende ledelse at afvikle et sådan arrangement? Flere tog beslutninger som virkede ugennemtænkte og impulsive. Som om man lige skulle manifesterer sig.

Var der for mange kokke? Ville man tage beslutninger og ikke konsekvenser?

Langt de fleste gjorde et super arbejde men nogle få gjorde svært for de andre med deres beslutninger. Er der manglende kommunikation eller for mange opgaver til den enkelte som så afføder at andre tager beslutninger uden at have overblikket? Der var ikke den gode stemning som vi ellers altid oplever blandt de frivillige på festivalerne. Tværtimod var der er en meget streng og til tider ubehagelig stemning blandt de som skulle forestille at have styr på trådene. Og det smitter af ned i rækkerne. Folk bliver stressede og utilpasse og er ikke med til at skabe den fede oplevelse.

Og når så ledelsen virker uinteresseret i de problemstillinger de bliver forelagt, så er det jeg tænker der er noget galt. Alle kan lave fejl men vil man ikke udvikle sig ved at prøve at forstå de fejl man har lavet, ja så afvikler man. Og er det det man er i gang med i Grenaa?

Er det ABC Beach Party blevet for stor en mundfuld for Radio ABC og hvis ja, hvad er så planen fremadrettet? Bliver der en ABC Beach Party 2025 eller er folk blevet trætte?

Jeg tror publikum er klar men hvis der ikke er en ledelse der vil arrangere det så det bliver en god oplevelse for alle sår bliver det svært.

Jeg håber der kommer en ny omgang på strandtangen i Grenaa for jeg så, så mange glade og smilende festivalgæster men er der det nok der kun er grønt græs på den ene side. Det tror jeg til gengæld ikke.

Så hvor langt væk sejler ABC Beach Party?

Lignende artikler

Back to top button