AnmeldelseFestivalnytGalleri

Stilsikker indsats rokkede ikke ved magtbalancen angående Magtens Korridorer

Johan Olsen og co. tog sig sikkert af et veloplagt publikum på Jelling Musikfestival

Skulle det usandsynlige ske, at Lars Lilholt kvitter Jelling, så skal det altså ikke ud i folkeafstemning om hvem, der skal overtage pladsen som festivalens husorkester. Den tjans må gå til Magtens Korridorer. Det er snart ikke til at holde styr på, hvor mange gange de har spillet her, og i dag gjorde de det så igen. 

Mørke tekster

Johan Olsen, Rasmus Kern, Terkel Møhl, Anders Ramhede og Niklas Schneidermann er det spøjse femkløver bag Magtens Korridorer, og på denne højhellige søndag bød de indenfor til rockmesse på Teltscenen. Intet nyt musik i bagagen, men posen fuld af godter, der har ligget og modnet og i dag klar til at blive frigjort. Sangene ud til publikum, hvor hårde tider, mismod og sortsyn ofte er omdrejningspunkt. Alligevel er der noget sært fængende ved de sange der. Hvor langt ned i sølet den lille mand mod systemet end kan komme, så skråler publikum for fuld hals. Man glemmer for en stund, at livet til tider kan være en kæmpe lort, man er nødt til at tage en bid af på daglig basis.

Vildere og vildere

Sådan var det også i dag. I vanlig sikker stil indtager Magtens Korridorer scenen og Johan Olsen brøler et JELLLLLLLLING ud over kanten. Hans markante vokal kradser hul i “Aldrig Mere” få sekunder efter at Schneidermann og Kern har filet ved instrumenterne. I takt med solnedgangen flænser de danske mørkemænd det ene højdepunkt efter det andet. “Sorte Stråler” og “Pandora” får fuld volumen, og Ramhedes stortromme har måtte kunne høres i land og by vidt omkring. Smukt bliver det også, når poesien tager over. Som på “Engle”, der går rundt i byens larm med vingerne i øjnene – og kigger ind. I takt med sættet skrider fremad, så får de gæve gutter også tændt sig et par sigabøjsere, ganske som de plejer. De spæder til og vildskaben når nye tinder på “Kom Og Mærk”, “Picnic”, “Lorteparforhold” og “Milan Allé”. 

Sæsonen er hermed erklæret åben

Ud lister kvintetten med et tak for i dag, men det er nu ikke helt slut, for ingen Magtens Korridorer-koncert uden “Nordhavn Station”. Sidste pløk i den rockede bombe placeret med “Giv Mig En Dag” og enhver med hang til brøl, bajere og elektrisk banjo må gå derfra med knyttede hænder. Altså af den slags der former en lodret dobbeltløbet revolver. Glippede du denne chance eller kan du bare ikke få nok skudsmål om dæmoner, drageryg og ludbehandlede træpersienner, så er der rig mulighed for at opstøve Magtens Korridorer løbende gennem indeværende år. I dag på Jelling Musikfestival var i hvert fald en solid og lovende sæsonopstart.

Foto: Johnny Ekelund Jensen.

Sætliste:

Aldrig Mere

Sorte Stråler

Lyden Af Alarmer

Pandora

Club Promise

Engle

Du Tog Fejl

Ensom Stjerne

Natsværmernætter

Kom Og Mærk

Gennem Tågen

Picnic (På Kastellet)

Lorteparforhold

Milan Allé

Ekstra:

Nordhavn Station

Giv Mig En Dag

★★★★☆

 

Anmeldt af: Jesper Albæk Poulsen. 

Foto: Johnny Ekelund Jensen.

Lignende artikler

Back to top button