AnmeldelseFestivalnytGalleri

Jelling stod model til luftangreb

Disney-toner satte liv i et proppet telt på årets første store festival

Har du op gennem dine børne- og ungdomsår sunget med på temasangene til Disneys skattekiste af memorable input, så ville du nok føle dig som Charlie på besøg på Chokoladefabrikken her til eftermiddag. Det 19 mand store ensemble kaldet Luftens Helte gjorde i hvert fald, hvad de kunne for at få pisket en stemning op sidst på eftermiddagen i Teltscenen på Jelling Musikfestival. Nok er Jelling lidt af et overflyvningspunkt i ruter til og fra Billund Lufthavn, men sjældent i en grad som det folk skulle møde i dag.

Her var sandsynligvis festivalens største koncert, hvad angår aldersspredning. Disse øjne fangede de helt spæde med koloenorme hørebøffer og op til publikum, som kunne være bedsteforældre til føromtalte. Øjnene fangede også adskillige luftrumssympatisører klædt ud som mariehøns og humlebier. Uanset alder og civil beklædning, så stod det hurtigt klart, at denne eftermiddags tagselvbord var lige, hvad tilhørerne havde brug for. Skåret på en forholdsvis simpel formel, men uhyre effektiv.

Masser af hits fra legender

Sagen er, at det 19 mand store orkester ikke alene er bundmusikalske. Uanset om der er tale om strygere, blæsere, slagtøj eller strengeinstrumenter, så er samhørigheden noget ganske særligt. Yderligere imponeret bliver man, når flokken skiftes til at spille diverse instrumenter. Det samme gør sig gældende med Luftens Heltes vokalister, der spænder bredt og mimisk og teatralsk kaster sig ud i fortolkningerne, som var de i momentet i virkeligheden deres Disney-karakter inden i. Kort inde i koncerten blev de 19 faktisk til 20, da gode, gamle Stig Rossen joinede løjerne på “Fremmed Som Mig”, “Menneskesøn” og “Du’ Mit Hjerteslag”, som alle er fra Phil Collins’ Tarzan-soundtrack.

En anden “maestro” havde indledt løjerne indirekte. Elton Johns “En Verden Af Liv” vakte Jellings publikum fra gårsdagens rus og satte tonen an og herfra så Luftens Helte sig ikke tilbage. Tingene kulminerede på sin vis i, da bandet søgte bort fra Disneys spillefilmsrepertoire, og i stedet krydrede løjerne med et Disney Sjov-medley, hvor introvignetter fra Kim Possible, Bubbibjørnene, Nøddepatruljen og naturligvis Luftens Helte-serien, der, som det står skrevet, har lagt navn til bandet, fik stemningen på kogepunktet. Det var sgu lige før, at selve teltdugen lettede…

Flersidede heppekor fik det bedste frem i musikerne

Luftens Helte fik de gode timer på festivalen. Lige der, hvor fredagstilstødere ramte weekenden. Lige der, hvor solen var lunest. Lige der, hvor folk peakede. Det var meget lige til, for når lyden af “Vindens Farver” fra Pocahontas, “Det Rent og Skært Nødvendige” fra Junglebogen og “Arabiens Nat” fra Aladdin, så vakte det både swing, groove og boogie i teltets midlertidige indbyggere. Det lod endda til, at hvert medlem af Luftens Helte havde sit eget heppekor. Som var det en intern fight om popularitet, blev flere af scenemusikernes fornavn råbt fra hvert sit hjørne af det runde telt. en overgang skulle man faktisk tro, at der var én, der hed “Hakuna Matata”.

Lige et hurtigt strejf tilbage til Stig Rossen, som fra scenen proklamerede, at det var langt federe at stå på Jelling Festival og synge tegnefilmsmusik end at spille musical i form af Askepot. Det virkede såmænd ægte. Den gode respons fra publikum kunne med garanti mærkes og siden forplantede sig i aktørerne på scenen. En rigtig solid forestilling.

Se også: Stig Rossen på Jelling Musikfestival

Sætliste:

En Verden Af Liv

Gør Jer Klar

Darkwing Duck

Fremmed Som Mig

Menneskesøn

Du’ Mit Hjerteslag

Vindens Farver

Det Rent og Skært Nødvendige

Et Menn’ske Lige Som Du

En Helt Man Vil Huske

Disney Sjov Medley

Arabiens Nat

Jeg Er På Vej

Hakuna Matata

Ekstra:

Pirates

Rigtige Mænd

★★★★☆

Anmeldt af: Jesper Albæk Poulsen.

Foto: Johnny Ekelund Jensen.

Lignende artikler

Back to top button