FestivalnytGalleri

Galleri: En unik festival Nashville Nights

I weekenden var der Nashville Nights International Songwriters Festival i Odense. 80 solister, 30 fra Nashville og en pris til Kajsa Vala. Jo, her er tale om en unik festival. Se billeder fra festen her.

Nashville Nights i Odense. Eller International songwriters Festival. Det er tredje gang at denne festival bliver holdt i centrum af Odense. Ikke mindre end 80 solister havde fundet vej til den 3 dages festival, heraf ikke mindre end 30 fra Nashville. Festivalen er kendt for sine små og intime koncerter rundt i byen. Folk kan som regel sidde ned og lytte til musikken og sangene.  Der bliver hørt efter, hvilket blev påskønnet af en amerikansk sanger. Lyden er i top, da det er musik steder der også til daglig leverer musikoplevelser i særklasse.

De 3 store musiksteder, Dexter, Magasinet og Posten var proppet med publikum under det meste af den 3 dages lange festival. De 4 mindre musiksteder til de mere ydmyge koncerter var også velbesøgt. Storms Pakhus er det sted der giver den mest ægte Amerikaner stemning. Som at være i en stor lade i Midtvesten dog uden halmballer. Her har en del af publikum cowboyhat og støvler på eller den typiske amerikanske cap. Man kan jo spise samtidig der, da det ligger op af et madmarked.

Det er sangskrivning og formidling som er i fokus på denne festival. Den gode sang og historie.

Ifølge arrangørerne er der solgt flere partout billetter end tidligere.  En del af publikum er amerikanere, uden at vide hvor mange.

 

Årets Sangskiverprisen
Kajsa Vala blev årets vinder af Sangskiverprisen. Prisen uddeles af Music Fever Associations Internationals for talent, fokus, ihærdighed, vilje og originalitet. Meget velfortjent. Kajsa Vala støder man på overalt i det danske festivallandskab i disse år.

Hvis du ikke lige er helt sikker på hvem Kajsa Vala er, så mødte vi hende i sommers til Skagenfestival, hvor hun kom direkte fra Nibe til Skagen. Se hele samtalen herunder.


Nashville Nights International Songwriters Festival, en stjernefestival er født, spår Fyns Amts Avis. Ingen tvivl om det..

Vi glæder os allerede til 2024.

Tekst og foto: Knud Mortensen.

Lignende artikler

Back to top button