Koncerter

Holstebro Ungdomsskole: Spas uden sprut

Holstebro Ungdomsskole har succes med alkoholfrie fester på det nye Campus Sct. Jørgen. Næste fest, den 7. februar, bliver kulminationen på en temauge med et både kærligt og kritisk blik på reality-tv, hvor bl.a. Paradise Hotel-deltager Türker fortæller om livet som reality-stjerne.

En populær festform midt i Holstebro har fået godt tag i de unge. Fem årlige temafester i trygge rammer på den kommunale ungdomsskole trækker hver gang omkring 100-200 deltagere. Her kan alle fra 7. kl. til 18 år være med uden alkohol og gruppepres.

Festkultur uden at drikke sig i hegnet

Søren Høj Pedersen, souschef på ungdomsskolen, fortæller:

– Vores fester er fuldstændig alkoholfrie. Man kan heller ikke drikke inden, da vi bruger alkotestere i døren. Mange unge mestrer ikke at sige fra over for gruppepres, og derfor er det godt med voksne, der stiller rammer til rådighed i et totalt alkoholfrit miljø. Vi viser dem, at man godt kan skabe en festkultur uden at drikke sig i hegnet. Og vi arbejder på, at de unge selv skal være med til at arrangere og udvikle opskriften på den gode fest gennem vores ungeråd.

Det nye Campus Sct. Jørgen på Døesvej i Holstebro, hvor den kommunale ungdomsskole holder til, trækker også i de unge til hverdag. Tilstrømningen af unge til klubben er tredoblet, siden ungdomsskolen flyttede fra Danmarksgade i efteråret.

Undervisning og fællesskab, hvor de unge hænger ud sammen

– Ungdomsskolen er et sted, hvor du både bliver dygtigere til noget og lærer noget om dig selv. En fest er faktisk ingen undtagelse fra dette. Festerne skal selvfølgelig først og fremmest være sjov og hygge med vennerne. Men vi ser også festerne som en arena, hvor de unge udvikler sig og lærer af fejl og konsekvenser – men i et trygt fællesskab, hvor det ikke er alkohol, der er i centrum.

Holstebro Ungdomsskole arbejder tæt sammen med kommunens gademedarbejdere og SSP (Skole, Socialvæsen og Politi), der ofte kigger forbi. Det pædagogiske arbejde i klubben giver nogle gode relationer til de unge, og medarbejderne ved, hvem de en gang imellem skal holde et ekstra øje med.

– Der har endnu ikke været noget bøvl, og de unge er altid smaddersøde. Vi har godt ‘fat i de fleste’ og kender de unge, som er glade for at komme her. De ser det som deres klub, siger Søren Høj Pedersen.

Et særligt trækplaster i temaugen om reality

Hele uge 6 er der fokus på reality-genren, og torsdag den 6. februar kommer Türker fra Paradise Hotel og fortæller om livet som tidligere reality-deltager.

– Det gør vi for at møde de unge på deres bane, åbne perspektiverne og nuancere deres opfattelse af kendisser og stjerneliv, som nok ikke kun byder på glimmer og glamour, forklarer Søren Høj Pedersen, og tilføjer:

Og så er vi også klædt godt på til “Paradise-festen” på næste fredag.

  • 185 unge kom til den sidste temafest
  • 463 unge har været igennem klubben på Døesvej siden august 2019 og frem til jul
  • Siden august har ungdomsskolen haft 4505 elever til undervisning på de forskellige hold.
Back to top button