Koncerter

Hundredevis af unge mennesker i Ungdomsskolens nye klub

Holstebro Ungdomsskole er flyttet til Campus Sct. Jørgen i dette skoleår, og siden er tilstrømningen af unge til klubben eksploderet.

Allerede tre måneder efter åbningen har over 400 forskellige unge tjekket ind i Ungdomsskolens klub. Det er unge i aldersgruppen fra 7. kl. til 18 år.

En rigtig god klubaften.

De tidligere tomme lokaler på den gamle Sct. Jørgens Skole har fået nyt liv!
Ungdomsskolens nye lokaler på Campus Sct. Jørgen er for alvor kommet i spil. Både som undervisning i dagtimerne og i den grad for de unge om aftenen.

”På en god aften i vores klub i Danmarksgade kom der ca. 40 unge forbi. Sidste tirsdag tjekkede 119 unge ind, så det må siges at være godkendt,” fortæller Søren Hinrichsen – Ungdomsskolens inspektør.

”Vi havde forberedt os så godt vi kunne på den nye opgave, og meget nyt personale blev ansat inden sommerferien, men allerede nu mangler vi folk,” fortæller Thomas Skov, der er ansat som klubkoordinator. ”Vi er nu fem medarbejdere på arbejde hver aften, hvor vi før klarede det med to”, forklarer Thomas.

De unge kan hygge sig og lave forskellige aktiviteter i klubben. De helt almindelige klubaktiviteter som pool, PlayStation osv. er en fast del af programmet, og de unge konkurrerer flittigt. De gamle gymnastiksale er kommet i brug, og en ”mini-biograf” er også under etablering.
Der er endvidere etableret et Klubråd, hvor de unge kan være med til at udvikle og komme med forslag til den videre udvikling af deres ungdomsklub.

Klubben har også udvidet åbningstiden, så de unge nu allerede kan komme og ”hænge ud” fra kl. 17.00.

”Når så mange unge mennesker er samlet vil der naturligvis ind i mellem opstå gnidninger. Vi ser klubben som et læringsrum, og vi følger op og forholder de unge konsekvenserne af deres handlinger. Klubben skulle gerne være en arena, hvor de unge udvikler sig, fejler og lærer”, forklarer Søren Høj – Souschef.

Holstebro Ungdomsskole arbejder tæt sammen med SSP (Skole, Socialvæsen og Politi) og kommunens gademedarbejdere er derfor også en naturlig del af en rigtig god klubaften!

Lignende artikler

Back to top button