Koncerter

Musikhusets nye program viser gode takter for 2020

Dirty Dancing, Suzanne Vega, Star Wars, Birgitø og meget mere… 2020 tegner til at blive et vildt år for Musikhuset.

Der er lagt op til et brag af et 2020, hvis man kigger på Musikhusets årsprogram, der blev offentliggjort onsdag formiddag. I løbet af et år afvikler Musikhuset omkring 1.500 arrangementer, der rammer alle prisklasser, aldersgrupper og kategorier.

Den helt store overraskelse er det, som man i musikhuset selv betegner som en ”luksusudgave” af Dirty Dancing, der med Silas Holst og Mathilde Norholt i hovedrollerne. Det giver altså nogle af dem, der ikke fik chancen for at se forestillingen i første omgang, en mulighed for at nå det denne gang.

Hvad der så ligger bag ordet ”luksusudgave”, vil tiden vise, men forestillingen lover både stjernecast og en større opsætning.

2019 var et stort musicalår for Musikhuset, og det fortsætter således i 2020 med Thomas Helmig og Susanne Biers tilpassede udgave af Den Skaldede Frisør, samt musicaludgaven af superhittet Bodyguard, der med Whitney Houston og Kevin Costner i hovedrollerne begejstrede tilbage i 90erne, og som anmeldere og publikum er enige om, stadig er en stor oplevelse.

Samtidig er der store ting på vej, når det gælder livemusik. Fra rockikonet, Graham Nash, over popstjernen Suzanne Vega til den klassiske superstjerne, Cecilia Bartoli og jazzlegenden Chick Corea, er der lagt op til både bredde og kvalitet i det kommende år.

Musikhusets adm. direktør, Jan Christensen, er spændt på året, der kommer og glæder sig til at se, hvordan de mange tiltag bliver modtaget. For selvom der er mange store ting på plakaten, er der ingen grund til at læne sig tilbage. Og selvom året ser godt ud, så venter 2021 forude, og det skal helst fortsætte med samme styrke.

Så der bliver konstant vurderet og evalueret på de muligheder, der er og den feedback, de modtager bl.a. fra publikum. Et af de områder der trænger til en justering, har været en lille overvægt af musicals, i 2019.

”Vi havde fire musicals, som vi skulle sælge over 100.000 billetter til. Det var hverken dårligt eller dumt, men det skruer vi lige lidt ned på, og så skruer vi op for det rytmiske,” forklarer Jan Christensen.

2020 bliver et stort år for Musikhuset.
Der er lagt op til noget stort i 2020. Det var meldingen fra blandt andre, Musikhusets nye kunstneriske chef, Jeppe Uggerhøj, da programmet for dette år blev offentliggjort tidligere på dagen. Foto: Min By News

Med på scenen ved dagens pressemøde var også Musikhusets nye kunstneriske direktør, Jeppe Uggerhøj, der er meget tilfreds med at kunne offentliggøre det nye program.

”Vi er stolte over at præsentere et program spækket med stærke liveoplevelser på højt internationalt niveau. Vi har gjort os umage for at lave et program med kunstnerisk relevans og bred appel, og vi glæder os til at byde vores gæster velkommen til et år med masser af unikke live-øjeblikke,” udtaler han.

Og som rosinen i pølseenden kom også Frederik Cilius og Rasmus Bruun forbi og fortalte lidt om Den Korte Radioavis’ nyeste show, Sommer på Birgitø.

”Vi kan jo noget andet, når det er live. Så vi presser Kirsten Birgit så langt, som vi kan. Og så håber vi, at folk stadig holder af hende. Selv om det nok bliver svært”, sagde Rasmus Bruun, og der er dermed lagt op til noget af et show, når Kirsten Birgit Kretz Schøtz Hørsholm gæster byen i slutningen af marts.

Hele programmet for 2020 ligger på www.musikhusetaarhus.dk, og programmet bliver sendt ud til 165.000 postkasser torsdag.

 

Lignende artikler

Back to top button