Koncerter

Litauisk kunstner er årets første udstiller i Gudenåhuset

Bjerringbro Kunstforening og Gudenåhuset præsenterer i januar måned Rasa Dzimidaviciute Olesen, som er født og opvokset i Litauen.

Bjerringbro Kunstforening og Gudenåhuset præsenterer i januar måned Rasa Dzimidaviciute Olesensom er født og opvokset i Litauen.

Hun er uddannet kunstner fra Brugskunstskolen i Kaunas i Litauen (1989) og Kunstakademiet i Tallinn, Estland (1993).

Rasa har boet i Danmark i snart 20 år og har udstillet aktivt de seneste 9 år i hele Danmark og udlandet. Hun er tilknyttet Gallerie Knud Grothe i Charlottenlund, Galleri Art for Future i Valby og Galleri Nakke Hage i Nykøbing Sj.

Billedfortællinger med humor
Hvis man skulle beskrive Rasa D. Olesens kunst meget kort, kunne man kalde det for vittige billedfortællinger om menneskeheden på godt og ondt. Det er nemlig en historie, Rasa vil fortælle i sine meget detaljerige billeder. Hun bevæger sig i en verden af myter, fortællinger, eventyr, sangtekster, ordsprog og ordspil, så mennesket og dets forhold til omgivelserne, naturen og ikke mindst til sig selv, er de vigtigste temaer i Rasas billeder.

Beskueren skal huske at tage sin humoristiske sans med, da de fleste billeder indeholder en eller en anden form for humor.

I Gudenåhuset i Bjerringbro udstiller Rasa tusch og blyants tegninger, oliemalerier samt kunsttryk.
Udstillingen kan ses til d. 29. januar i Bjerringbro Biblioteks betjente åbningstid: mandag, tirsdag og onsdag kl. 10-18, torsdag og fredag kl. 10-17 samt lørdag kl. 10-13.

Lignende artikler

Back to top button