Koncerter

Muskelbilerne i Red Bull Drift Shifters indtager Herning i maj 2020

Den første store event på den nye Eventplads foran MCH Arena bliver Red Bull Drift Shifters, hvor publikum vil kunne følge verdens bedste drifting-kørere

Fart, action og timevis af underholdning venter gæsterne til Red Bull Drift Shifters, der 16. maj 2020 kommer til Herning.

Helt præcis vil det foregå på Eventpladsen på P1, det officielle navn for den nye runde eventplads, der er etableret foran MCH Arena og Jyske Bank Boxen.

Liverpool var vært ved den seneste udgave af Red Bull Drift Shifters, og i Herning Kommune ser man frem til, at Red Bull Drift Shifters nu bliver føjet til listen over store events i kommunen.

– Vi er rigtig glade for, at Red Bull har fået øje på Herning. Det er et virkelig stort brand, der laver enormt gennemførte og professionelle, actionprægede events. Samtidig betyder eventen, at der er debut for den nye eventplads foran MCH Arena, som kan byde på en helt særlig amfiteater-fornemmelse. Den glæder vi os både til at se i brug og til at vise frem for publikum, siger Jørgen Krogh, direktør for By, Erhverv og Kultur i Herning Kommune.

Red Bull Drift Shifters-formatet er opfundet af én af verdens bedste driftere, “Mad” Mike Whiddett fra New Zealand, og han glæder sig til at vise danskerne, hvordan drifting i verdensklasse kan præsenteres.

– Jeg er ekstatisk over at kunne afsløre, at Red Bull Drift Shifters skal til Herning! Siden vi lavede vores vilde filmprojekt med Red Bull i Vejle, har jeg glædet mig til at vise danskerne, hvad det er, vi kan. Og det her format er helt anderledes, end det folk er vant til at se! Så jeg håber, at alle kommer ud til vores event!” siger “Mad” Mike Whiddett, der er en af verdens bedste driftere.

Hvad er Drifting?

Drifting er en køreteknik, hvor køreren bevidst overstyrer bilen. Det betyder tab af kraft på baghjulene, samtidig med at kontrol over bilen bevares. Som konkurrence-disciplin er drifting en sportsgren, hvor kørerne kontrollerer meget kraftige biler med mere end 1000 hk, mens de drifter deres bil fra side til side eller rundt om forhindringer i høj fart gennem forskellige sving på en afmærket bane.

Hvad er Red Bull Drift Shifters?

Red Bull Drift Shifters er en event, der er udviklet af newzealænderen “Mad” Mike Whiddett, den måske største internationale stjerne i Drifting. Her samles en række af verdens bedste driftere og konkurrerer mod hinanden. Banen er bygget op som en pin-ball maskine, hvor bilen er kuglen, der indløser point rundt omkring på banen.

Red Bull Drift Shifters udmærker sig ved at de dommere, der normalt bedømmer kørerne i drifting, er udskiftet med en masse sensorer, der hele tiden måler, hvor tæt kørerne kommer på forhindringer og løbende tæller point sammen.

Det gør det langt nemmere for publikum hele tiden at følge med i, hvordan kørerne klarer sig. Samtidig kan publikum komme helt tæt på bilerne i pit-området.

Du kan læse mere om Red Bull Drift Shifters på dette link: https://www.redbull.com/dk-da/events/Red-Bull-Drift-Shifters

Lignende artikler

Back to top button