Koncerter

Foredrag: Én af de store engelske malere

Foredrag på Holstebro Kunstmuseum om den engelske excentriker Stanley Spencer

Navnet Stanley Spencer (1891-1959) siger måske ikke ret mange noget. Men han var én af det 20. århundredes store engelske malere. Original og med en stor indflydelse på senere engelske kunstnere som Francis Bacon og Lucien Freud.

Onsdag den 27. november kl. 19.30 kan man lære denne excentriske engelske kunstner nærmere at kende, når kunsthistoriker Signe Jacobsen fortæller om ham på Holstebro Kunstmuseum.

Særpræget liv

Stanley Spencers kunst er n

øje forbundet med hans særprægede liv. Og til hans vanskelige – for ikke at sige nærmest traumatiske forhold til de kvinder, han knyttede sig til i sit liv.

Hans kunst har både ekspressionistiske og, surrealistiske træk og også nærgående og detaljerede naturalistiske træk. De kan være ligefrem hudflettende selvudleverende og til tider i nærmest pinlige og ufrivilligt komiske.

Signe Jacobsen er en skattet foredragsholder, der gennem de seneste mange år har samlet sig en stor fanskare i Holstebro. Hun fortæller med indsigt og humor om kunstens store mestre og de store perioder i kunsthistorien.

Foredraget arrangeres i samarbejde med Folkeuniversitetet.

Fakta

  • Hvad: Kunstens mestre – Stanley Spencer. Foredrag med kunsthistorikeren Signe Jacobsen
  • Hvornår: Onsdag den 27. november kl. 19.30
  • Hvor: Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro

Lignende artikler

Back to top button