Koncerter

Trods begyndervanskeligheder er Radio 4 gået i luften

Kort før midnat talte Mikael Bertelsen de sidste sekunder for Radio 24syv ned og overdragede FM4-båndet til Radio 4. Den nye radiokanal er resultatet af et samarbejde mellem ni regionale dagblade, hvor Jyst Fynske medier er i front. Sammen med Bornholms Tidende, Flensborg Avis, Lolland-Falsters Folketidende, Mediehuset Herning Folkeblad, Nordjyske Medier, Sjællandske Medier, Skive Folkeblad og Radio ABC, vil de skabe egenproduceret radio med forankring i lokalområderne, med udgangspunkt i hovedkvarteret på Banegårdspladsen i Aarhus.

“Radioen vil bringe nyheder, der afspejler den virkelighed, som borgerne oplever i dagligdagen. Og Radio4 vil lave debatter og arrangementer rundt omkring i landet, hvor meninger brydes, og hvor mennesker mødes,” skriver Radio 4 på deres hjemmeside, og allerede fra første sendedag, har de lagt op til et ambitiøst radioprojekt.

Usikker start
Som med så mange andre store projekter, var Radio 4s start ikke ligefrem fejlfri. Der var både udfald af radioværter og interviews, der aldrig rigtigt blev til noget pga. tekniske udfordringer. I løbet af natten blev Radio 4 også nødt til at sende lyttere, der havde søgt at finde radioen på deres hjemmeside, videre til et alternativt link, da der også her var problemer.

Alligevel var humøret højt, og værterne, Jacob Grosen og Kasper Harboe fik da også trukket programmet hjem, trods de mange udfordringer.

Bred programflade
Det er ikke kun sendetilladelsen, de har fået fra Radio 24syv. Programmet “Nattevagten” har de to programchefer fra 24syv, Mads Brügger og Mikael Bertelsen kæmpet for at få til at fortsætte i det nye regi.

Der er dog også nok at tage af for de radiointeresserede, for Radio 4 tilbyder et stort udvalg af programmer, der tager mange forskellige emner op. Fra  klima, uddannelse og forskning, til nøgne mænd og andre programmer, er der lagt op til at komme vidt omkring.

Lignende artikler

Back to top button