Koncerter

Foodies trodsede regnen på Tangkrogen

Det blev en våd start på dette års Food Festival, der slog dørene op fredag kl. 13. Over de næste tre dage er Tangkrogen fyldt med alt, hvad maven kan begære af råvarer, retter, desserter og der er også rige muligheder for at smage på det våde, der kom fra haner og flasker og ikke fra oven.

Siden 2012 har Food Festival tiltrukket gæster til de nyeste trends og tendenser indenfor madlavning, og tilstrømningen er steget i løbet af de otte år.

”Sidste år rundede vi 29.000 gæster, og vi håber, at det tal stiger i år. Det er svært at sige, hvor mange der kommer, da det jo er meget afhængigt af vejret, men vi har et godt arrangement med mange spændende tiltag, så det er helt sikkert værd at kigge forbi.”

Det fortæller Simon Urup, der er pressechef for Food Festival, og han er både glad og spændt over, at festivalen åbnede dørene fredag kl. 13.00. For udover at være et godt arrangement med masser af god mad, har Food Festival en anden mission.

Øjnene op for bedre mad
”Vi vil gerne vise danskerne, hvor mange fantastiske producenter vi efterhånden har fået i Danmark og i norgen. Samtidig er det en chance for at gæsterne kan komme og se de tendenser, der er på vej frem indenfor området. I år er det i særdeleshed sundhed og bæredygtigt, der er efterspurgt. Både for private personer, og i politisk interesse,” fortæller han til Min By News.

For folkene bag er forhåbningen, at det også kan være med til at vise, hvordan institutioner som hospitaler og lignende kan drage fordel af at vægte sundhed og bæredygtighed ind i deres gastronomiske overvejelser.

Noget for enhver smag
Med over 250 aktører og udstillere er der nok at tage af. Særligt områder ”Nordiske Dråber”, vil Simon Urup gerne slå et slag for.

”Her er der tale om nogle danske og nordiske producenter, der virkelig har vist, at vi kan mere end øl. Vi har distillerier, der laver Whisky, der bliver rost i Skotland, og Skærsøgård fra Kolding, har fået deres egen appelation, for deres vine, der virkelig også er en oplevelse,” siger Simon med slet skjult stolthed.

Interaktivt kokkkeri
Lørdag samler Food Festival en lang række kokke til workshops, hvor gæsterne kan få muligheden for at lave mad med kendiskokke som Paul Cunningham fra Henne Kirkeby Kro og Søren Gericke. Det vil også være muligt at se, hvordan Michel Michaud fra Ruths Hotel i Skagen, laver sin verdensberømte tatar.

Uanset hvad du er til, byder Food Festival 2019 på masser af muligheder for at få tilfredsstillet din nysgerrighed, stillet din sult og slukket din tørst.

Food Festival har åbent til kl 19. Lørdag 10-19 og søndag 10-17.

Læs mere på https://www.foodfestival.dk/

Back to top button