Koncerter

Aftenomvisning på Holstebro Kunstmuseum

Aftenomvisning på Holstebro Kunstmuseum fortæller om forfatteren, grafikeren og den politiske aktivist

Onsdag den 4. september kl. 19.30 viser kunstformidler Peter Haarby rundt i udstillingen ’Dea Trier Mørch – ind i verden’, som Holstebro Kunstmuseum åbnede den 10. august. Udstillingen viser et bredt udvalg af Dea Trier Mørchs grafiske arbejder.

Dea Trier Mørch blev folkeeje, da hendes roman ‘Vinterbørn’ udkom i 1976. Men hun begyndte som billedkunstner, hvor hun primært arbejdede med grafikken. I 1960erne blev hun del af det venstreorienterede politiske miljø i Danmark, hvor kunsten skulle være folkelig og ikke skulle beskrive verden, men forandre den.

Politisk aktivist

Udstillingen viser selvfølgelig nogle af trykkene fra ‘Vinterbørn’. Men den viser også tidlige, grafiske værker og værker fra Dea Trier Mørchs virke som politisk aktivist i kunstnerkollektivet ‘Røde Mor’.

På omvisningen fortæller kunstformidler Peter Haarby om Dea Trier Mørchs grafiske arbejder. Men han vil også sætte dem i relation til andre af de grafiske arbejder, som indgår i museets faste ophængning – bl.a. Goyas ‘Los Capricios’, Matisse’s ‘Jazz’ og Tal R’s ‘Skærebrædtstræsnit’.

Lignende artikler

Back to top button