FestivalnytLine-up

SYD FOR SOLEN tilføjer 3 fredagsnavne

SYD FOR SOLEN tilføjer Michael Kiwanuka, eee gee og Rachel Chinouriri til fredagens pop- og soulprogram

Mens foråret har meldt sin ankomst til København, begynder musikprogrammet på byens bedste sommerfestival for alvor at tage form. I dag tilføjer SYD FOR SOLEN tre stærke navne til fredag den 9. august: Den mesterlige soulstjerne Michael Kiwanuka spiller sin første koncert i næsten fem år på dansk jord på en solskinsfredag, som også præsenterer den danske nordicana-dronning eee gee og kæmpetalentet Rachel Chinouriri.

Den 8., 9. og 10. august er der musik til København, når festivalen SYD FOR SOLEN i tre dage fylder Valbyparken og forkæler publikum med et stjernespækket musikprogram. Torsdagen bliver en udendørs klubfest for fuld udblæsning med Fred again.. øverst på plakaten, fredag er en fusion af soul, jazz og pop med Jorja Smith og Michael Kiwanuka i front, mens lørdag er legendernes dag anført af Queens of The Stone Age. Fælles for de tre dage er, at de internationale sværvægtere får selskab af stærke danske navne og af fremtidens superstjerner i et unikt program, hvor talent på alle niveauer er den gennemgående røde tråd. Det hele kan opleves i en af byens smukkeste grønne sommeroaser, hvor festivalstemningen er uendelig, og vejen hjem er kort.

 

Soulfornyer passer perfekt i fredagens program

Michael Kiwanuka. Foto: Olivia Rose

”Der er lagt op til en fuldstændig uforglemmelig sommerdag,” siger programansvarlig på SYD FOR SOLEN, Xenia Grigat, om fredagsprogrammet, der med dagens tre offentliggørelser understreger den musikalske retning for festivalens anden dag.

”Michael Kiwanuka kommer med sin fænomenale stemme, sine gribende tekster og skaber med sin helt overdrevne musikalitet en smuk rød tråd gennem dagen. Han har fornyet soulgenren med sin musik, der er fuld af referencer til musikhistoriske epoker. Hans tekster er dybe og eksistentielle, og så er han i besiddelse af en vokal, der rent og direkte formidler følelserne, så de rammer lige i hjertet. Han passer simpelthen perfekt mellem Jorja Smith og André 3000” fortsætter hun, med henvisning til de allerede offentliggjorte verdensstjerner på fredagens program, og fortsætter:  ”Vi er lykkelige over, at hans første danske koncert i næsten fem år bliver under åben himmel i Valbyparken.”

Michael Kiwanuka debuterede i 2012 med albummet ”Home Again”, i 2016 fulgte ”Love and Hate” og i 2019 udgav han sit tredje studiealbum ”KIWANUKA” – et dybt personligt mesterværk, hvis bredtfavnende musikalske univers både rummer referencer til borgerrettighedskampen i USA, gospel, syrerock fra 70’erne, Burt Bacharachs kongeniale 60’er-pop, Donny Hattaways blue-eyed soul og Primal Scream genrenedbrydende rockeskapader. The Guardian kvitterede da også med topkarakter og kaldte det ”one of the greatest albums of the decade”. Pladen modtog desuden den respekterede Mercury Prize (som hans to første album også var nomineret til) og blev nomineret til en Grammy for ”Best Rock Album”. Efter et par velfortjente år væk fra rampelyset er Michael Kiwanuka nu klar til igen at berige musikelskere med sine sjælfulde sange.

 

Dansk publikumsfavorit og verdensstjerne in spe

”Fredagen er dedikeret til den soulede og jazzede popmusik i al sin diversitet, og til de artister der går til populærmusikken med deres helt egen nysgerrige energi.  Hvis vi kigger ned i vores egen lille andedam, er der særligt ét navn, der løfter sig langt udover landets grænser, og som vi slet ikke kan komme udenom med dén agenda; nemlig fuldstændig uforlignelige eee gee,” fortæller Xenia Grigat om dagens næste musikalske nyhed.

”Mage til talent skal man lede længe efter – og rygtet om eee gees blanding af pop, country og disco er også for længst nået udover landets grænser. Hun kalder det selv musikken for ’nordicana’, og det rammer ret præcist den liveoplevelse af rørende, intime ballader og dansable disco-tracks, som publikum elsker og kan glæde sig til. En verdensstjerne in spe. Det vil jeg godt vædde en SYD FOR SOLEN-øl på,” fortæller hun.

Bag kunstnernavnet eee gee står Emma Grankvist, og hun er mildest talt ikke typen, der hviler på laurbærrene. Hun albumdebuterede i 2022 med ”Winning” og allerede året efter slap hun efterfølgeren ”She-Rex” – begge plader er elsket af lytterne og rost til skyerne af anmelderkorps i ind- og udland.

Eee Gee. Foto: Nicklas Adrian Vindelev.

 

Et musikalsk kæmpetalent i eksplosiv udvikling

Da det engelske musikblad NME skulle vælge deres første forsidenavn i 2024, faldt valget på Rachel Chinouriri. Det understreger, hvor store forventninger der er til den 25-årige engelske sanger, sangskriver og musiker og hendes debutalbum, der udkommer til maj.

”Hvis man godt kan lide at blære sig med at have set en gigantisk verdensstjerne i de første år af karrieren, så skal man ikke gå glip af Rachel Chinouriri på SYD FOR SOLEN 2024. Hun er et sprudlende musikalsk kæmpetalent i eksplosiv udvikling, der allerede har overbevist alverdens musikalske tastemakers. Musikken er en nyskabende kombination af klassisk sangskrivning, elektroniske pop-produktioner og en helt unik og sjælfulde sangstemme – alt sammen med nik til både 00’er pop, indie og afrikansk acapella,” afslutter Xenia Grigat.

Rachel Chinouriri begyndte for alvor at give lyd fra sig i 2016, hvor de førende musikblogs fik ørerne op for de lo-fi-knitrende soveværelsesdemoer, hun havde up-loadet til Soundcloud. I 2019 udkom debut-ep’en ”Mama’s Boy”, hvorefter hun signede med Parlophone (Blur, Bat For Lashes, Gorillaz), og udsendte det fremragende minialbum ”Four° In Winter” i 2021. The Guardian har for længst udråbt hende som ”One to Watch”, The Line of Best Fit har kaldt hende “a star in the making“, BBC inkluderede hende i 2023 på den prestigefulde talentliste ”Sound of”, og Adele har offentlig udtrykt sin beundring for hende. I 2023 turnerede hun med både Lewis Capaldi og Louis Tomlinson, og nu slutter hun altså sommeren 2024 af på SYD FOR SOLEN i København.

 

KØB DIN BILLET LIGE HER

Musikprogrammet til Syd For Solen se indtil nu således ud:

Torsdag 08.08.24

Fred again.. (UK)
Sampha (UK)
AV AV AV
 (DK)
JOY (Anonymous) (UK)
Kenya Grace (ZA/UK)
og mange flere…

 

Fredag 09.08.24

Jorja Smith (UK)
Michael Kiwanuka (UK)
André 3000 (US)
Yussef Dayes (UK)
Eee Gee (DK)
Rachel Chinouriri (UK)
Guldimund (DK)
og mange flere…

 

Lørdag 10.08.24

Queens Of The Stone Age (US)
AIR (FR)
Big Thief (US)
The Kills (US/UK)
Viagra Boys (SE/US)
Sleater-Kinney (US)
og mange flere…

 

 

SYD FOR SOLEN 2024

SYD FOR SOLEN er tre dage med hver sine genremæssige sværvægtere øverst på plakaten, skarpt forfulgt af et stærkt line-up af internationalt format, der rummer både danske og udenlandske navne. Hver dag har sit eget musikalske særpræg, og publikum vælger selv den eller de dage, som passer perfekt til præcis deres smag og gode festivalstemning.

Man kan naturligvis dyrke sin favorit-genre én enkelt dag. Men i 2024 vil det som noget nyt også være muligt købe billetter til både to eller tre dage på SYD FOR SOLEN.

En éndagsbillet koster 800,- DKK + gebyr, 2 valgfrie dage koster 1.450, – DKK og en partout billet til alle tre dage på SYD FOR SOLEN koster 2.100, – DKK. Billetter købes via billetlugen. Har man allerede købt éndagsbillet, men nu ønsker at komme af sted flere dage, kan man opgradere til en flerdagsbillet på billetlugen.dk

 

Om SYD FOR SOLEN 2024

Det bliver 3. gang SYD FOR SOLEN bringer musik til København, når festivalen finder sted den 8., 9. og 10. august 2024. Valbyparken danner den smukkeste sommerramme om tre festivaldage med hver sit stærke musikalske line-up. Dagsprogrammer, der i hver deres genre giver rig mulighed for at gå på musikalsk opdagelse blandt artister, man måske ikke vidste man elskede endnu, såvel som at nyde de internationale sværvægtere øverst på plakaten, der bare skal krydses af på bucket-listen. Bag festivalen står koncertagenturet smash!bang!pow!, der i 15 år præsenteret danske såvel som internationale artister for livepublikummet i såvel København som i resten af landet. Uforglemmelige koncertoplevelser, der gang på gang har bevist, at holdet bag festivalen besidder en særlig evne til at spotte ekstraordinære musikalske talenter fra både ind- og udland.

 

Om torsdag den 8. august

Når SYD FOR SOLEN for første gang nogensinde slår portene op i Valbyparken 2024, bliver det med en kærlig hilsen og musikalsk krammer til alle os, der elsker at gå på klub, men alt for sjældent kommer af sted. Skibet er hele dagen ladet med det bedste af det bedste på den internationale og den danske melodiøse, elektroniske musikscene lige nu. Med følelserne forrest og FEST som det naturlige omdrejningspunkt, kan publikum glæde sig til en dag i det elektroniske univers, i kombination med alle de genrer det indeholder – fra soul til pop, og i dén grad feel-good vibes i parken.

 

Om fredag den 9. august

Velkommen til SYD FOR SOLENS pop-fusions fredagsfest, hvor du kan møde musikken i al dens diversitet og i nogle af de nyeste fortolkninger, som populærmusikken udkommer i netop nu. Hvis dine ører har det med at kede sig, når genrer bliver for ensformige, så er fredagsprogrammet den ultimative musikalske legeplads, hvor du kan blive overrasket, rørt, forkælet og kildet de helt rigtige steder. Bliv nyforelsket i mødet med et nøje tilrettelagt patchworktæppe af frygtløse artister, der udfordrer stereotyperne og viser nye veje. Glæd dig til sommerens smukkeste mosaik af R&B, pop, trip hop, UK-garage, jazz og funk. Lyden af en uforglemmelig fredag i Valbyparken, hvor alt går op i en højere enhed.

 

Om lørdag den 10. august

Der er fokus på det fineste og absolut fedeste indenfor genren, når rock- og indieverdenen vælter hegnet og lørdagen løfter sig over Valby. Glæd dig til en perlerække af dine yndlingsbands og mød dine kommende idoler i genren på en lørdag med guitaren forrest og sensommerens bløde melankoli svævende udover scenekanten. Kom fordi du elsker ægte rock, der har noget på hjerte og på spil. Bliv hængende for hyggen, fællesskabet og nyd at være i selskab med alle dem, der deler præcis din musiksmag og glæde ved det gode musikalske håndværk.

Lignende artikler

Back to top button