Koncerter

Sublim similistensbesat koncert med en af de store

Sir Elton Johns eneste udfordring var bentøjet, da han sammen med sit band gav en sublim koncert foran en pakket Royal Arena.

Bindegale Elton John er ikke længere helt så bindegal. Den er nemlig gal med bentøjet efter et uheldigt fald for et par år siden. Det var derfor en siddende stjerne, vi fik denne aften i Royal Arena, hvor det ligeledes siddende publikum til gengæld havde vældigt svært ved at holde måsen i sædet til den hitparade, som blev serveret for os gennem 22 numre samt en båndet intro, der gav institutionen Sir Elton John den entré, han fortjener. 

Scenen han kom ind på var helt fantastisk med skærme både bagved bandet og rundt om bandet. Den blev brugt til alskens gøglerier, mens visuals på bagtæppet fortalte deres egen historie. Elton John er et ikon blandt queer-personer og han benyttede da også lejligheden til at flage med regnbueflaget. Det er hans sidste koncert i København – siger han. For det sagde han også sidst. Men man kan godt se, at han er ved at blive gammel og som sagt fungerer benene bare ikke mere. Løsningen: Lad flygelet køre rundt med Elton John siddende bag det. Nemt! Tre jakker fik vi at se, hvis man tæller encorens badekåbelignende gevandt med. En smoking-jacket kaldes den vist. Og man skal altså have et vist format, hvis man har en badekåbe med sit eget navn broderet i similisten hen over ryggen. Og format har Elton John stadig. Han synger som da han var 30 og han spiller klaver så man tisser i bukserne af begejstring.

Bag sig havde han et band bestående af nogle af de dygtigste musikere, jeg har set på en scene. De legede sig igennem koncerten med en lethed og en elegance man kun ser hos musikere, der har levet af at spille de sidste 40 år. Ikke noget med et day-job og så bandet ved siden af tirsdag aften i øveren. De her folk vidste hvad de skulle og hvad der forventedes. Og der blev også plads til den evige fornyelse, som Elton John står for: Cold Heart spillet i et mashup med Dua Lipa på storskærmen. Der var det svært ikke at have lidt ondt af manden ved flyglet, der jo slet ikke er færdig med danse, men som bare ikke kunne.

Foto: Ben Gibson / HST Global Limited t/a Rocket Entertainment. @bengibsonphoto

Elton John er svær at placere i genre. Han spiller pop, men han spiller også ret tit noget, der nok mest af alt må betegnes som Adult Oriented Rock (AOR) og så ind imellem får man noget blues, country og selvfølgelig de helt poppede numre som “I’m still standing”. Også de blide numre blev der plads til, og “Your Song”, der var næstsidste nummer i sættet, var spillet med så fin en indlevelse at selv et ikke-fan fik en lille dråbe i øjenkrogen. 

Publikum var tydeligt ellevilde. Der blev danset (foran stolene forstås) og hujet og der blev vist lommelygter, blinkede briller i alskens farver og selvom det var en grå og blæsende onsdag, så var glimmertøjet fundet frem. Unge, gamle, os midt i mellem og selv de, der var dårligere gående end hovedpersonen, havde fundet vej til Royal Arena. Og det er det, Elton John kan. Være noget samlende, noget, som alle kender og genkender og så er han stadig en fremragende showmand – også når han bare sidder ned. 

Koncerten var nok ikke som i gamle dage, der var ingen papegøjekostumer eller fjollede hatte, men det var stadig et Elton John show fra ende til anden, som ingen anden kan gøre det.

★★★★★★
Elton John, Goodbye Yellow Brick Road Tour
Royal Arena

Foto: Ben Gibson / HST Global Limited t/a Rocket Entertainment. @bengibsonphoto


Setliste: 

Bennie and the Jets
Philadelphia Freedom
I Guess That’s Why They Call It the Blues
Border Song
Tiny Dancer
Have Mercy on the Criminal
Rocket Man (I Think It’s Going to Be a Long, Long Time)
Take Me To The Pilot
Someone Save My Life Tonight
Levon
Candle In The Wind
Funeral For A Friend/Love Lies Bleeding
Burn Down The Mission
Sad Song (Say So Much)
Sorry Seems To Be The Hardest Word
Don’t Let The Sun Go Down On Me
The Bitch Is Back
I’m Still Standing
Crocodile Rock
Saturday Night’s Alright For Fighting
Cold Heart
Your Song
Goodbye Yellow Brick Road

 

Lignende artikler

Back to top button