Festivalnyt

Hede Rytmer-chef: Vi er klar til afholde

Folkene bag Hede Rytmer er sådan set klar til at afholde festival til maj, men optimismen daler i takt med, at tiden går.

Det kan vist ikke skrives nok gange, at 2020 var et år til historiebøgerne. For de større kulturarrangementer rundt om I verden, er det mest fordi, at siderne står tomme.

Den danske festival-scene fylder meget I netop kategorien “større kulturarrangementer”, og I takt med at dagene går, kommer vi tættere og tættere på sæsonstart for musikfestivalerne. Det giver grund til frustrationer og sortsyn, for lige om lidt skriver vi maj, og det er svært at bygge scener, barer og spille musik, når man ikke må være samlet mere end ti personer på samme sted.

Oliver Zähringer er manden bag Hede Rytmer, og han er begyndt at tvivle på, om det lykkedes. Også selvom de egentlig er klar til at afvikle.

“Vi er klar til at afholde. Alt var planlagt sidste år, så det er bare at trykke på knappen,” udtaler han til MinByNEWS.

Det er bare ikke nok. For der skal mange mennesker til for at afholde festivaler

“Det er værre med leverandører, og især artisterne, der skal have muligheden for at forberede sig på turné,” fortæller han.

Oliver og folkene bag Hede Rytmer, står også for at afholde Silkeborgs Jubilæumsfestival I forbindelse med byens 175 års fødselsdag. Den ligger I sidste halvdel af august, og den har lysere udsigter, mener Oliver.

“Det hele handler om regeringens velvilje og restriktionerne.”

Han forstår godt, at der skal være styr på smitten, men han mener ikke, at der er grund til at holde fast i den stramme nedlukning.

”Min personlige holdning er, at vi skal lære at leve med corona. Nu er alle over 50 snart vaccineret, og så kunne man overveje et coronapas, i en kombination af vaccine og test, ved de store potentielle superspreder events,” fortæller han.

Zähringer er dog ikke fan at brugen af coronapasset andre steder.

Såfremt det lykkedes at afholde Hede Rytmer, bliver det i slutningen af maj. Festivalen er berammet til den 27. og 29. maj.

Du kan læse mere om Hede Rytmer på hjemmesiden, og finde flere informationer om jubilæumsfestivalen i Silkeborg på www.silkeborg175aar.dk.

Lignende artikler

Back to top button