Festivalnyt

Heartland holder ord og erklærer Fyn er fin

En efter en trækker de store danske festivaler gardinerne fra

I sidste uge stillede jeg spørgsmålstegn ved Heartlands engagement med The The. Dagen efter kom der svar på tiltale. The The spiller ved Egeskov Slot til sommer som aftalt. Alene kommer de ikke, for med sig har de et fint ensemble af danske og udenlandske kunstnere. Den canadiske sangfugl Alanis Morissette, som i dansk festivalsammenhæng senest var at finde på Tinderbox i 2018, vender tilbage til Fyn. Sangerindens katalog er mildest talt imponerende og mon ikke hits som “Ironic” og “You Oughta Know” fra næste sommers 30 års jubilæumsplade “Jagged Little Pill” står skulder ved skulder med “Thank U”, “Hands Clean”, “Out Is Through”, “Everything” og hvad, de alle sammen hedder?

Heartland byder også på guf for Bob Dylan-fans. Ganske vist kommer manden ikke selv, men det gør en særdeles rost fortolker af Dylan og mange andre solister. Cat Power kommer atter til Kværndrup, men denne gang for at genskabe Dylans ikoniske Royal Albert Hall-koncert fra 1966, som i Powers favør senest kunne opleves i DR Koncerthuset. Så er der tyrkisk-hollandske Altin Gün, som er en slags pendant til vores egne Sorten Muld, når tyrkiske folkemelodier omsættes til dansevenlig psykedelisk rock. Blandt udenlandske optrædende rundes Heartlands offentliggørelser af med Los Bitchos, der har base i London. Medlemmerne er tyrkisk/australsk, uruguayansk, svensk og engelsk, så overordnet set figurerer de som pan-kontineltale. Los Bitchos spiller overvejende instrumentalmusik, men det er toner, som vil vække påmindelser om sydlandske dansestile.

Den danske butik til Heartland byder på Jonah Blacksmith, som efterhånden er et særdeles etableret navn på musikscenen. Figurines kommer også og giver næste år en række koncerter for første gang siden 2011. En af dem er altså på Heartland. Sidste trekløver hedder Turboweekend, Efterklang og Emma Sehested Høeg, hvor sidstnævnte i år træder op på Greenfield-scene efter at have debuteret på Heartland i 2023 på scenen for upcoming navne. Dermed er formentlig omkring en femtedel af kunstnerne til Heartland på plads. 

Et ønsket band, der næppe ryger i festivalsammenhæng til sommer, er The Offspring. De var nu også i indeværende år at finde på Copenhell, så en ny frisk festivalrundrejse er ikke så sandsynlig. Dexter Holland og co. ernærer sig i stedet med solo-koncerter næste år i anledning af det nye album, der blev udgivet forrige fredag. Det ligner udelukkende en efterårstour for de amerikanske punkrockere bag hits som “Self Esteem”, “Pretty Fly (For A White Guy)”, “The Kids Are Alright” og “Come Out And Play”, som i stedet gæster Royal Arena. Det samme gælder Lenny Kravitz, der ligeledes var i Danmark i sommer. Tinderbox var stedet for “Fly Away”, “Are You Gonna Go My Way?”, “American Woman” og “Again”. Royal Arena er igen stedet, hvis du vil opleve Mr. Kravitz. Svenske Kent genopstår såmænd også, men det ligner et statement på egen grund. Tre koncerter til marts i Stockholm og that’s it! 

Festivaldarlings som eksempelvis Skunk Anansie tager på britisk tour i 2025, men den er afsluttet i tide til at kunne stille skarpt mod Europa til festivalmånederne, hvis spillelysten skulle forblive intakt. Ellers er det småt med kandidater, som ikke allerede har været nævnt. Andre stiger dog blot i sandsynlighedsgraderne. Det lugter langt væk af endnu en optræden på “hjemmebanen” på Roskildes orange scene for The Cure…

Lignende artikler

Back to top button