Din FestivalFestivalnyt

Tæt på 100 fællesskabende initiativer får støtte fra Nibe Festival

Nibe Festival 2023 var en kæmpe succes, og nu kommer hele overskuddet på 3,8 millioner kroner ud at leve. Næsten 100 gode initiativer får del i overskuddet, hvoraf de 63 er bestemt af et nyt udlodningsudvalg. Fantastiske fællesskaber, en multibane og musikalsk vækstlag er blot nogle af initiativerne, der bliver støttet.

Det var første gang, at foreninger og organisationer kunne søge om en del af festivalens overskud, så det var et spændt udlodningsudvalg, der sad klar til at læse ansøgninger. Og det har været en svær og spændende opgave for udlodningsudvalget at vælge blandt de mange ansøgere, lyder det fra medlem af udlodningsudvalget Rasmus Haugaard.

– Vi har modtaget ansøgninger for over 12 millioner kroner, og de har varieret bredt inden for både idræt, kultur og sociale formål. Det har været fantastisk at mærke den store interesse, selvom det selvfølgelig har betydet, at det har været noget af en opgave for os at udvælge. Så vi har virkelig lagt os i selen for at støtte så mange forskelligartede formål som muligt, fortæller Rasmus Haugaard, som desuden sidder som formand for Erhverv Norddanmark.

 

 

Et overskud der batter

Blandt de initiativer, der modtager mest i støtte, er Kvisten i Nordjylland, der får 223.500 kroner til det uvurderlige arbejde med at støtte voksne, der har været udsat for seksuelle overgreb i opvæksten. Den andenstørste donation går til verdens største musikfestival for mennesker med udviklingshandicap, nemlig Sølund Musik-Festival, som modtager 175.000 kroner. Og hos Sølund Musik-Festival er begejstringen da heller ikke til at tage fejl af, da de bliver overrasket med den glædelige besked.

– Det er for vildt det her. For os er det fantastisk at få de her midler, som vi blandt andet kan bruge på det fremadrettede politiske arbejde, vi skal have lavet, siger festivalleder Lasse Mortensen fra Sølund Musik-Festival, der lige nu kæmper en betydningsfuld kamp for mennesker med udviklingshandicaps mulighed for, som alle andre, at komme til kulturelle begivenheder og dermed også for Sølund Musik-Festivals fremtid.

Verdens største musikfestival for mennesker med udviklingshandicap, nemlig Sølund Musik-Festival, som modtager 175.000 kroner fra Nibe Festival.

 

Et andet projekt, der modtager støtte, er Musikkens Bette Hus i Fjordbyen i Aalborg. Her planlægger man at afvikle en Mini-Nibe i juni, hvor man hyrer tre bands og en lydmand ind som en slags opvarmning til Nibe Festival 2024.

– Idéen om Musikkens Bette Hus udspringer af kærligheden til musikken. Vi møder mange mennesker, der ikke har lige adgang til kunst og kultur på grund af enten fysiske eller psykiske udfordringer. Så vi vil gerne lave noget for det brede publikum, der også støtter vækstlaget, fortæller Peter Lund Mørkbak, som er indehaver af Musikkens Bette Hus. 

 

Nyheden om at man kunne ansøge om en del af festivaloverskuddet nåede også ud til bestyrelsen bag Vilsted Friskole. Her manglede man de sidste midler til underlaget til en ny multibane – et projekt, der nu bliver til virkelighed.

– Vi har mange her fra området, som enten er frivillige eller gæster på festivalen. Så vi tænkte, at det lå lige til højrebenet at sende en ansøgning, siger formand for bestyrelsen for Vilsted Friskole, Jens Jensen.

– For os muliggør donationen, at vi nu får en multibane med et godt underlag, der er brugbar hele året rundt.

At kunne dele midler ud til så vigtige formål, der går så godt i spænd med festivalens DNA, glæder talsmand Peter Møller Madsen.

– Det er selvfølgelig fantastisk, når vi kan uddele så mange penge til betydningsfulde initiativer og foreninger, der ligesom festivalen er et samlingssted, hvor fællesskabet gror. Og årsagen til, at vi kan gøre det, er også fantastisk i sig selv. For overskuddet er jo skabt i fællesskab af vores entusiastiske frivillige, glade festivalgæster, dygtige artister og gode samarbejdspartnere. Så jeg håber, at de bliver lige så stolte, når de ser, hvor stor gavn det gør, lyder det fra talsmand Peter Møller Madsen.

 

Følgende projekter og foreninger modtager støtte fra ansøgningsrunden:

 

Kultur

 • Kulturforeningen AbZalon
 • Springeren Oplevelsescenter
 • Aalborg Garden
 • Aalborg Miniby
 • Musikkens Bette Hus
 • Fonden Vokslev kultur og Forsamlingshus, Vokseværket
 • Nordic Folk Festival
 • Kunst & Kultur, Nibe
 • Nørager borger- og håndværkforening
 • Næsborg Tolstrup & Omegn
 • Børne kulturnat Løgstør
 • Galleri Hammers Venner
 • Aadalen Open, Støvring
 • Sølyst Borgerforening
 • Barmer & Omengs Borgerforening
 • Lundby kirke og -samråd
 • Valsted Borgerforening

 

Social

 • Kvisten
 • Sølund Festival
 • Frivillige hænder, Røde Kors Løgstør
 • Ønskeland, Brovst
 • Nordjysk Fødevareoverskud
 • Broen Aalborg
 • Ventilen Aalborg
 • Tilbuddenes Støtteforening, Løgstør
 • Aalborg Pride
 • Nibe Fjordbad
 • Nibe Baadelaug
 • Familienetværk Røde Kors, Farsø
 • Autisme Vesthimmerland 
 • Baglandet Aalborg
 • 9230 Ung
 • IFS Hjørring
 • Liv i Byen. Aars
 • Stafet for Livet, Nibe
 • Natteravnene Aars
 • Aalborg Natteravnene
 • Klim Friskole
 • Sundhed i bevægelse, Nibe
 • Støtteforeningen Grønnegade 29, Nibe
 • Tostrup Borgerforening
 • Asylforum Aalborg
 • Ungdoms Røde Kors, Himmellejren

 

Idræt

 • Aalborg Idrætsgymnastikforening
 • Vilsted Friskole
 • Aggersund Idrætsforening
 • Gug Badminton
 • Lindholm Bokseklub
 • Aalborg Chang
 • Nibe Sejlklub, storjolle afd.
 • AaB Pige U16 & U19
 • Vindblæs Boldklub
 • IK Vest
 • JAM Cheerleaders
 • Nibe Streetpark (Nibe HK)
 • Nibe Tennisklub
 • Aalbæk Junior Sejlklub
 • Skelund IF
 • Fjerritslev Badmintonklub
 • Ældresagen Nibe, Petanque
 • FC Vesterbro, Aalborg

 

Tidligere uddelinger af 2023-overskuddet er gået til:

 

 • Den Blå Sociale Café i Hjørring
 • Madam Blå i Hobro
 • Hjerterummet i Aalborg
 • Café Parasollen i Aalborg
 • Julemærkehjemmene
 • Shima Volleyballklub
 • Skørbæk Ejdrup Friskole
 • Nibe Boldklub
 • Nibe Roklub
 • Nibe Volleyballklub
 • Nibe Håndboldklub
 • Aalborg Freja
 • Bislev-Nibe Badmintonklub
 • Støvring IF
 • Restrup IF Badminton
 • HK Star
 • Aalborg Håndboldklub
 • Sørup IF
 • Nibe Jagtforening
 • Nibe Rotary
 • Løgstør Håndboldklub
 • Aalborg Svømmeklub
 • Aalborg 89ers
 • Restrup IF Fodbold
 • FDF Skalborg
 • Kræftens Bekæmp.
 • Skovsgaard Boldklub
 • Restrup Rideklub
 • Veggerby Jagtforening

Alle donationer sker under forudsætning for, at modtageren kan godkendes af SKAT som almennyttigt formål.

 

Lignende artikler

Back to top button