FestivalnytKoncerterKoncertgalleri

Love Shop på tour og fødselsdag

Vi er kommet for at spille. Længe. Sådan lød det fra Jens Unmack fredag aften. Vi var med til 60 års fødselsdag på Train i Aarhus og her til aften i Viborg på Paletten.

På en måde risikerer han alting; lige akkurat 60-årige Jens Unmack, som fejrede fødselsdag på Train i Aarhus med ”i omegnen af 1100 af hans nærmeste aarhusianske venner”. Love Shop er på en næsten-overalt-udsolgt tourné, og det giver så god mening, for de spiller så eminent god musik, og skriver så absolut vedkommende tekster, som får os – det trofaste publikum – til af både danse og dvæle.

Og på en måde risikerer han det hele, fordi han holder på formerne og alle traditionerne og spiller hvad han vil, for hvem han vil; Jens Unmack. Det foregår på hans måde.

Han forventer af sit publikum, at de er lydhøre. ”Schyy. Stille nu. North Side-publikummet må godt lige tage den med ro,” konstaterer han. Scenen er hans.

Og alle lytter og ved, at den eneste risiko nogen egentlig løber den aften, er hvis man overhører det, de er kommet for at spille ind under huden på alle, der gider lytte; verden er vilter, men alle har deres egen drøm at befri. ”Må jeg gi´dig et godt råd på din vej? Tag aldrig imod et råd fra en som mig, der er kæntret, der er stranden, der er blygrå batterier…”

Det handler om at tage hinanden på ordet. Love Shop debuterede sidst i 80’erne, og fordi aftenens koncert var et tværsnit af hits og nye sange – især fra Europa Blues fra 2023 – bliver de til lyden af levet liv. De flestes.

Alle kan høre, at Love Shop ubesværet kan spille det der særlige euforiske fællesskab frem, som får os til at længes efter noget, vi ikke helt ved, hvad er. Og hvis vi er heldige nok, så står der nogen ved siden af, som vi kan række ud efter og elske imens. Man får lyst. Og det er måske ikke svært at finde ord for hinanden, men det er noget nær umuligt at indfange den særlige sum af Love Shop, som altid puster lidt poesi ind i noget, der føles mest som hverdag. Byernes lys bliver det eventyr, der venter. Man får lyst til at krydse grænserne og krænge Kræmmersjælen ud.

Lev. Og resten må gå hjem.

Love Shop spillede 150 minutter – kun afbrudt af en fødselsdagssang og fortjent applaus. Og det er derfor, de er. De er kommet for at spille. Længe, konstaterede han ved koncertens start.

Heldigvis.

Foto: Torben Adsersen.

 

Festen fortsatte lørdag i Viborg

Lørdag var det så Paletten i Viborg der havde besøg af Love Shop. Her var det en super koncert med glade publikummer, som fik valuta for pengene.

Foto: Torben Adsersen.

Skrevet af Pia Møller Søe. Foto: Torben Adsersen.

Lignende artikler

Back to top button