Koncerter

Beth Gibbons giver koncert i Falkonersalen

Beth Gibbons giver koncert i København til sommer i forbindelse med Portishead-forsangerens kommende soloalbum ”Lives Outgrown”

Beth Gibbons er mest kendt for at være forsanger i den legendariske trio Portishead, der bl.a. er pionerer inden for trip-hop-genren. Som soloartist er hun nu klar til at starte et nyt kapitel med sit debutsoloalbum ”Lives Outgrown”.

Det hele startede med en papkasse. Beth Gibbons havde været i studiet med Lee Harris fra Talk Talk og forsøgte at finde nogle lyde som passede til de sange hun havde skrevet. ”Jeg kan ikke arbejde med den snare mere,” sagde hun til Lee. ”Mange beats nu til dags er irriterende fordi de er blevet renset”. Så de begyndte at banke på de genstande de havde liggende omkring sig. Først var det en papkasse, så var det en skuffe, så fandt de noget Tupperware frem og pander med ærter i. ”Vi ledte efter ting der lød anderledes”, udtalte Harris. I sidste ende kom hans trommesæt til at bestå af en paella-pande, et metalstykke, dele fra en mixerpult og en vandflaske af koskind. Stortrommen var en kasse med gardiner i. De havde fundet deres kurs.

”Lives Outgrown” lyder meget legende. Det var det også til dels. Albummet har været undervejs i mere end et årti og var en lang opdagelsesrejse, ikke kun i forhold til lyden; det er resultatet af en lang periode med masser af selvrefleksion og forandring i Beths liv. Med hendes egne ord: ”lots of goodbyes”. Hun har sagt farvel til familie, venner og sågar sit tidligere jeg. Sangene er fra livets halvvej, der hvor det ikke længere har samme betydning at se fremad, og der hvor man ser tilbage på livet med et skarpere fokus.

Med det nye album i bagagen drager Beth Gibbons ud på tour til maj. Touren starter i Paris og afsluttes i Edinburgh. Undervejs vil det britiske ikon også kunne opleves i København i Falkonersalen 3. juni.

 

Billetpriser (fuldt siddende koncert): PL1 645 kr. / PL2 555 kr. / PL3 455 kr. + gebyr.

Billetsalget starter 16. februar kl. 11:00 via livenation.dk og ticketmaster.dk

Der vil være presale 15. februar kl. 10:00 for på livenation.dk, hvis man opretter en bruger

Lignende artikler

Back to top button