AnmeldelseFestivalnytKoncerter

JJ Paulo har publikum i sin lune hånd

JJ Paulo er her og der og alle vegne, denne weekend var han under broen på Volume Village i Århus og når året rinder ud afsluttes dette års “I made it Mama” tour. Han starter det nye år med at tage næste kapitel: Verden

JJ Paulo kom med sin Baba til Danmark fra Tanzania, da han var 2-3 år gammel og voksede op i Silkeborg.

JJ Paulo har lige haft udsolgt i Vega, vundet en DMA for bedste koncertoplevelse, spillet på et utal af årets sommerfestivaler, været forbi `Godmorgen Danmark og har flere programindslag liggende på DR.DK.

Eftermiddagen den 9/12 ankommer han til Århus, til Volume Village som åbnede med spillested under broen for et år siden, det ligger forenden af Godsbanen.

Han er igang med de sidste koncerter i turneen “Mama I Made It” som afslutter et år med en succes kurve som sprænger rammen.

Der er lydprøve og god stemning, alle som stikker hovedet ind, bydes velkommen og får én på opleveren.

Der er både en insisteren og en hjertevarme, som han omfavner én med. Kram er der mange af, -til bandet, til venner, til os som kikker forbi.

Det er ikke en helt almindelig lydprøve, jeg er faktisk ikke sikker på, at der overhovedet er noget som hedder at øve, og prøve i JJ`s liv.

Det er lige på og all in.

Det er med hele ham som indsats og med alt, hvad han indeholder. Han har en ild og en iver som fylder rummet og alt omkring ham med energi.

Det er ikke fordi han løber rundt og er aktiv, det er en tilstedeværen som involverer alle han møder.

Star quality !

Der er bare så mange måder man kan have det, og være det på.

Med JJ Paulo inviteres man ind, og har man selv ja-hatten på, er “the sky the limit”.

Mange stjerner har en afstand og en kølighed, som muligvis kommer af, at blive overvældet af de mange mennesker som hele tiden henvender sig til en.

Med JJ Paulo, er det omvendt, her er det ham som insistere på, at du involverer dig, at du som publikum deltager og deler energi og liv med ham og bandet.

Det er hjerteligt og varmt, og virker som noget vi har brug for i Danmark.

Måske er det også derfor at han bæres frem på hans popularitet og er for fans, publikum og lyttere `talk of town` , for P3 spiller ham på ingen måde nok, i forhold til de mange koncerter og den store pris han lige har vundet.

Hans koncerter er virkelig en ægte fest og hvem vil ikke deltage i det?

Til lydprøven, danses der, der synges igennem og der bruges tid på, at alt bliver helt som det ønskes, der er ikke noget som overlades til andre. Alle i bandet investere tid og kræfter på at deltage og gøre aftenens koncert til noget særligt.

(I videoen herunder kan du se Signe og JJ i en super fast snak, dog uden lyd. Der var vist besøg af en lille drille nisse.)

Inden JJ Paulo går på scenen til aftenens koncert mødes vi, og han fortæller, at han virkelig gerne vil, at når man kommer og oplever ham, så skal man have lov til at opleve noget man ellers ikke oplever, og det uanset om det er lydprøve eller koncert.

Han fortæller han slet ikke kan lade være, enten pga af hans Sukuma kultur eller forbi han bare stadig er begejstret over sin egen musik og bliver grebet og må give sig hen, når han optræder med det.

Han siger videre, at han ville ønske at han bare kunne markere og først give den gas, når han skulle på med publikum, men det er ikke muligt for ham.

Han har hørt det før, og ved godt at man til andre musikers lydprøve, på det kongelige teater, eller på filmoptagelser laver markeringer og gentagelser, uden at give sig helt hen. Det er bare ikke ham.

Jeg tænder på folks respons” JJ Paulo fortsætter “Jeg skaber festen sammen med publikum. Jeg er træt i dag, efter at jeg har spillet koncert igår, og så er jeg ked af at Emanuel, min lillebror og conguero i bandet ikke er med i aften. Jeg betragter dog alle jobs ens med den samme respekt og kærlighed, og jeg ved at i aften, er der fyldt i Århus Volume Village og det giver mig energi da jeg øsnker at sprede kærlighed til folket og min Tanzanianske kultur”.

Vi ender ud i en snak om hvilke fordomme der er overfor mørke mennesker, kvinder, religioner, og JJ Paulo fortæller, at han så gerne vil give et positivt indtryk og vise hvor meget godt hans Sukuma kultur kan bidrage med. Han vil så gerne, at alle får en positiv oplevelse. Han siger at vi ser forskellige ud, kommer fra meget forskelligt, men i virkeligheden bare er meget ens, det mener han corona, fik vist så tydeligt.

Næste stop efter nytår er Canada, der er London coming up og årets festivaler er også skrevet i bogen.

JJ er taknemmelig. Han er bevidst om, hvor mange der udover ham selv, står bag hans succes. Så selvom han stadig ikke benytter sig af en manager, men står for det hele selv med venner, familie og bandet, så husker han at se bagud, samtidig med at lægge nye vilde planer for fremtiden.

Han fortæller hans plan og drøm har været at nå dertil hvor han er nu, men det har bestemt ikke ligget i kortene, at det kunne ske.

JJ Paulo udtrykker det sådan her: “Det har været et hårdt arbejde at nå hertil, 80 % tager elevatoren – jeg selv har taget trapperne hele vejen”.

Foto: Signe Kjær Høiberg

Jeg står på trappen med udsigt over hele salen da JJ Paulo og band går på og gulvet er levende, fra første nummer “Take my money” til allersidste ekstra, ekstra nummer som publikum lokker ud af bandet.

Aftenens koncert er en selvvalgt kærlighedsaffære, musik og publikum har forventning om at det bliver stort og festen bliver ganske rigtigt stor og varm.

Alt er en fornøjelse og JJ Paulo byder op til dans, både mellem publikum og på scenen. Det flyder med smil og god stemning.

“Jeg har så meget selvtillid” råber JJ fra scenen og fortsætter med glimt i stemmen “det skal man dælme også have, når man stiller op i shorts, med så tynde ben som jeg har” og publikum elsker hans selvtillid og selviron,i og inderlige agenda om at sparke røv og skabe ægte fester. `OH My God` det er den bedste fest.

Jakob Holm efterlyses og det er åbenbart en random ting JJ Paulo gør, for på et tidspunkt må der da dukke en Jakob Holm op, som forelsker sig under en af hans koncerter, for gør Jakob det, kommer JJ Paulo og spiller gratis til hans bryllup.

Jakob Holm er tilstede i aften, han har dog allerede en kæreste, som han gavmildt benytter chancen til at erklære sin kærlighed til, til stor glæde for hende og jubel for os publikum. “DET HER ER AFRIKA” råber JJ Paulo og større kompliment, kan man vist ikke få.

Foto: Signe Kjær Høiberg

Med den sætning klingende varmt i øret og viden om, at DMA gav prisen til årets bedste koncert til netop det her navn og band og at vi nu selv har oplevet det og er enig. JJ Paulo har os i sin lune hånd og hjerte.

★★★★★★

Lignende artikler

Back to top button