FestivalnytLine-up

Alive udfordrer festivalformatet

Foruden musikken fokuserer Alive Festival på både kunst og udflugter. Det skaber en festival, hvor gæsterne inspireres og udfordres på nye måder. I dag offentliggør Alive Festival første udflugt og kunstnavn til festivalen i 2024.

Som hos mange andre festivaler i Danmark har musikken en helt central plads på Alive Festival i Thy, men den nordvestjyske festival med 4000 gæster skiller sig alligevel ud. For hos Alive udgør kunst- og udflugtsprogrammet i lige så høj grad de ben, som festivalen står solidt plantet på.

”Det er udflugterne ud i landskabet og kunstværkernes præg på festivalpladsen, der er med til at overraske, inspirere og udfordre vores gæster på en måde, som de ikke er vant til,” siger Nicolai Demuth, medlem af Alive Festivals sekretariat.

Alive Festival vil med kunstprogrammet give gæsterne en anderledes oplevelse, og nu er Alive Festival klar til at præsentere det første kunstnavn til festivalen i 2024. Det første navn på kunstprogrammet er scenekunstgruppen ”Hvem har inviteret Odile.” Gruppen var med på Alive Festival sidste år, hvor de tog gæsterne med på en alternativ byvandring i Thisted. I år indtager de en af scenerne på festivalen.

”Vi ser frem til at få “Hvem Har Inviteret Odile” tilbage på Alive Festival 2024 denne gang med deres forestilling X. Det glæder mig, at vi i år kan præsentere en hel teaterforestilling på en af vores festivalscener. Det er et eksempel på, hvordan vi ønsker udfordre de klassiske festivalrammer og mixe kunstformerne,” siger Nicolai Demuth.

Danmarks største festivalplads

Med udflugtsprogrammet vil Alive festival vise sin hjemstavn frem. Alive kommer da også godt rundt i det storslåede, thyske landskab. Sidste år gjorde vandreture i nationalparken, rappelling og kajakroning i Agger det muligt at opleve Thy fra sin smukkeste side.

Nu er Alive klar med første udflugt på programmet til 2024. Med ”En dag ved vandet” inviterer Alive Festival både gæster og lokale med til vandet i Klitmøller, hvor man kan opleve forskellige kunstnere, talks og meget andet.

“Vi havde det mest velbesøgte udflugtsprogram nogensinde i 2023. Det glæder os, at vores publikummer er lige så nysgerrige og eventyrlystne, som vi selv er. I 2024 skal vi igen have “En Dag Ved Vandet” og vi glæder os til at præsentere, hvad det kommer til at indebære,” siger Nicolai Demuth.

Alive Festival afholdes d. 25-27 juli i Thisted. 

 

 

Lignende artikler

Back to top button